Τελευταία

  Βεβήλωση του μνημείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

  05-12-2018

  Τη βεβήλωση της τιμητικής πλακέτας των απελευθερωτών μαχητών του ΕΛΑΣ, η οποία βρίσκεται στο Πεζοδρόμιο της Οδού 30ής Οκτωβρίου, πλησίον του Βασιλικού Θεάτρου στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει η Επιτροπή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – ΔΣΕ. Η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ θα προβεί στον καθαρισμό της πλακέτας την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη στις 11 π. μ.

  Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

  «Οι ιδεολογικοί, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών βρώμισαν με την παρουσία τους και τις ενέργειές τους το μνημείο και την πόλη.

  Σαν γνήσιοι ναζί δεν μπορούν να ανεχθούν την παρουσία του μνημείου που θυμίζει στους Θεσσαλονικείς την ήττα των κατακτητών και των συνεργατών τους.

  Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν τους νοσταλγούς του φασισμού, που είναι γέννημα – θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Επισημαίνουν ότι τα ιδανικά και τα οράματα της Εθνικής Αντίστασης του λαού μας αντέχουν στο χρόνο και θα φωτίζουν τους αγώνες μας. Οι μαχητές του λαϊκού στρατού του ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν με το αίμα τους τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα, θα βρίσκονται αιώνια στη μνήμη του λαού, θα έχουν πάντα το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του, θα τους απονέμεται τιμή και δόξα για πάντα.

  Καλούν τους εργαζόμενους, όλο το λαό, να απομονώσουν με πράξεις τα φασιστοειδή και τις ποικιλώνυμες βρωμερές οργανώσεις τους, να δυναμώσουν τους αγώνες ενάντια στο φασισμό, ενάντια και στις αιτίες που τις θρέφουν, ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

  You must be logged in to post a comment Login