Τελευταία

  «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ» σε ακόμα τέσσερις παραστάσεις

  01-12-2018
  Μετά την μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας και τα επαινετικά σχόλια που ακόμη εισπράττουν οι συντελεστές της  θεατρικής παράστασης «Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ»  του Φρήντριχ Ντύρενματ που ανέβασε η Θεατρική ομάδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου σε Διασκευή – Σκηνοθεσία Ρίτσας Γεωργιάδου, οι θεατρόφιλοι δημότες μας και όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμη τέσσερις παραστάσεις  τα δύο πρώτα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου ( 1-2 & 8-9)  στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου ( Μ. Αλεξάνδρου 57) στις 20.30.Η Θεατρική παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού- Διεύθυνση  Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

  Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία στην οποία ενώ κυριαρχούν η ερωτική εκδίκηση, η παντοδυναμία του χρήματος, η διαφθορά των συνειδήσεων, η κατάπτωση των ηθών, των αρχών, των αξιών,  η  ανθρώπινη απληστία, η παρακμή των πόλεων και η χρεοκοπία των ανθρώπων ….. δεν εκλείπει το χιούμορ!

  Λίγα λόγια για το έργο

  Στο μυθοπλαστικό πυρήνα του έργου κυριαρχούν ο οικονομικός και ηθικός μαρασμός των κατοίκων μιας πόλης που βιώνει την απόλυτη παρακμή της. Η ελπίδα έρχεται με την επίσκεψη μιας πάμπλουτης και εκκεντρικής κυρίας, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει την πόλη, θέτοντας, ωστόσο, έναν ακραίο όρο, με  σκοπό να επιβάλλει – από θέση ισχύος – τη δική της παράδοξη δικαιοσύνη. Αναπάντεχα, οι πολίτες βρίσκονται μπροστά στο απόλυτο ηθικό δίλημμα: επιβίωση ή καταστροφή, ζωή ή θάνατος… Το ψυχολογικό υπόβαθρο και η στάση ζωής των πολιτών ξεδιπλώνονται σταδιακά και σταθερά, οδηγώντας στην κορύφωση και τη λύση μιας σπουδαίας θεατρικής τραγικής κωμωδίας.

  Σημείωμα σκηνοθέτη

  Η ατομική, αλλά και η συλλογική ευθύνη – ως πολίτες – αποτελεί το επίκεντρο της κοινωνίας διαχρονικά.  Η αποποίηση της ευθύνης, το κρυφτό με τη συνείδησή μας, η ευκολία της απενεχοποίησης μας και η υποταγή – στη γενναιοδωρία κάποιων – με οποιοδήποτε αντάλλαγμα γιγαντώνονται ανεξέλεγκτα. Ιδιαίτερα, όταν διενεργούνται και με συλλογική υπόσταση. Ίσως, η “Επίσκεψη” μας δώσει μια μικρή ευκαιρία να αναλογιστούμε, να εκτιμήσουμε, να προσδιορίσουμε και να αναγνωρίσουμε – θαρραλέα όμως – το μερίδιο της ατομικής μα κυρίως της συλλογική μας ευθύνης απέναντι στη σημερινή καχεξία της κοινωνίας, της οποίας αποτελούμε μέλη.

  Ρίτσα Γεωργιάδου

   

  Συντελεστές

  Σκηνοθεσία: Ρίτσα Γεωργιάδου

  Σκηνικά: Σπύρος Κόκκινος – Νίκος Καραγιάννης

  Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα

  Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Βασιλού

  Χορογραφίες: Ραχήλ Θεοφάνους

  Στίχοι στο τέλος της Α΄ Πράξης: Άρης Μπιτσώρης

  Στίχοι του τραγουδιού Στου Γκύλλεν τις βουνοκορφές Σωτήρης Νικολαΐδης

  Μουσική στο τέλος της Α΄ Πράξης: Νίκος Πανδής

  Φώτα: Νίκος Χριστοφορίδης

  Ήχος – Οπτικοακουστικά Μέσα:  Απόστολος Κύρου

  Μουσική επιμέλεια: Ρίτσα Γεωργιάδου

  Διανομή (με σειρά εμφάνισης)

   

  Πρώτος Πολίτης: Λάζαρος Γρηγοριάδης – Στέλιος Μπουικίδης

  Δεύτερη Πολίτης  – Ζωγράφος: Μερόπη Γασπαράτου

  Τρίτη Πολίτης – Σταθμάρχης: Μαρίνα Ψειράκη

  Δήμαρχος: Κώστας Λαχουσίδης

  Δασκάλα: Γιώτα Αθανασίου

  Πάστορας: Βασίλης Σαρίκος – Ρίτσα Γεωργιάδου

  Δικαστικός Κλητήρας: Γεωργία Δάρτση – Ρίτσα Γεωργιάδου

  Ιλ: Κλεάνθης Μανδαλιανός

  Κλαιρ: Κωνσταντίνα Γαλάνη

  7ος, 8ος Σύζυγος – Δημοσιογράφος: Απόστολος Καλιαμπός

  Τυφλός 1: Μανόλης Λιόλιος

  Τυφλός 2: Ντίνος Μπαϊραμπάς

  Μπάτλερ: Σωτήρης Νικολαΐδης

  Αστυφύλακας: Κέλλη Δραγατά

  Σύζυγος Ιλ: Δόμνα Κατσουπάκη

  Γιός Ιλ: Θεόφιλος Σιδηρόπουλος

  Κόρη Ιλ: Άννα-Μαρία Λομπτζόιτ

  Πολίτης – Γιατρός: Πελαγία Καραϊλή

  You must be logged in to post a comment Login