Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑ«ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών»

«ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών»

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) με τίτλο «ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση: Εργαλεία του κεφαλαίου κατά των λαών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης «ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στην οδό Εθνικής Αμύνης 1.

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί να παραβρεθούν τα μέλη και οι φίλοι της, οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων του λαού και της νεολαίας, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Το κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ γράφει:

«Στην ταραγμένη και επικίνδυνη σημερινή συγκυρία η έκδοση της ΕΕΔΥΕ μπορεί να συμβάλει στο άνοιγμα μιας ουσιαστικής συζήτησης για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, για το χαρακτήρα και το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην αποκάλυψη του ρόλου των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών στη χώρα μας. Να δώσει ώθηση στη δράση του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της χώρας μας. Διανύουμε μια περίοδο, όπου θερμές εστίες καίνε σε όλη την υδρόγειο. Η επιθετικότητα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εντείνεται, οξύνονται οι ανταγωνισμοί τους με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού άλλων κρατών.

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται. Η κατάσταση στην περιοχή μας, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ ανησυχητική. Σε αυτές τις συνθήκες, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, φέρει τεράστιες ευθύνες. Στο εσωτερικό της χώρας συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση και την ίδια στιγμή εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνοντας επικίνδυνες πρωτοβουλίες. Αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον ευρωατλαντικό δίκτυο των βάσεων, στρατηγείων και άλλων υποδομών, δημιουργεί ακόμη και νέες. Ξεπλένει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πεδίο βολής και στρατιωτικών ασκήσεων – πρόβες πολέμου και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Συμμετέχει ενεργά σε 12 στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό. Παραχωρεί, όχι μόνο στρατιωτικές, αλλά και πολιτικές υποδομές για τους εγκληματικού σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αναβαθμίζει και συνάπτει ακόμη και νέες συμφωνίες με κράτη – δολοφόνους στην περιοχή μας, όπως είναι το Ισραήλ.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα στις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, στους αγωνιστές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στον κόσμο με τον οποίο συναντηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στις πολύμορφες δράσεις και πρωτοβουλίες, να δυναμώσουμε τη δράση μας, να αξιοποιήσουμε και να διαδώσουν με κάθε τρόπο αυτή την έκδοση.

Στη Θεσσαλονίκη η έκδοση θα είναι διαθέσιμη στα γραφεία της ΕΔΥΕΘ και στις Τοπικές Επιτροπές Ειρήνης.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ