Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ δήμος Κορδελιού Ευόσμου από τους πλέον οικονομικά  ισχυρούς Δήμους σε όλη τη...

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου από τους πλέον οικονομικά  ισχυρούς Δήμους σε όλη τη χώρα!

Με πλεόνασμα για τρίτη συνεχή χρονιά έκλεισε ο ισολογισμός του Δήμου

Πρωτογενές πλεόνασμα 675.000€ και αυξημένα ταμειακά διαθέσιμα ύψους 8.837.047,57€ παρουσιάζει ο ισολογισμός του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το οικονομικό έτος 2017, σύμφωνα με τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο που διενήργησαν ορκωτοί λογιστές που κατατάσσει τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ως έναν από τους πλέον οικονομικά ισχυρούς Δήμους σε όλη τη χώρα.
“Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου το 2014, παραλάβαμε ένα δήμο στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. Δεν είναι κρυφό πως ο δήμος μας ήταν στη λίστα ανάμεσα στους 14 υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας. Σήμερα 4 χρόνια μετά, είμαστε πραγματικά περήφανοι για το έργο μας” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας και πρόσθεσε: “Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, συνέπεια και σεβασμό στους δημότες μας, με συνεπή οικονομική διαχείριση και προσήλωση στις αρχές της διαφάνειας και της νομιμότητας πετύχαμε όχι μόνο την οικονομική εξυγίανση του Δήμου αλλά την κατάταξή του μεταξύ των ισχυρότερων οικονομικά δήμων της χώρας. Και μάλιστα όχι μόνο χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες μας αλλά αντιθέτως μειώνοντας για τρίτη συνεχή χρονιά τα δημοτικά τέλη μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργήσει”.
Όπως προκύπτει από την έκθεση των ορκωτών λογιστών, η οποία αναλύθηκε διεξοδικά σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η γενική οικονομική κατάσταση του Δήμου κατά το 2017 καταγράφει έναν Δήμο με ορθολογισμένα οικονομικά χαρακτηριστικά και αυξημένα αποθεματικά. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα επήλθαν σε μια περίοδο όπου ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου προέβη σε μειώσεις των δημοτικών τελών, την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Πέτρο Σούλα “Ο Δήμος επένδυσε εκατομμύρια σε έργα, εξόφλησε και συνεχίζει να εξοφλεί χρέη προηγούμενων ετών και εφάρμοσε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες”.

Από τους οικονομικά ισχυρότερους δήμους ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ