Τελευταία

  1η διεθνής έκθεση κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

  03-10-2018

  Κεντρικό σύνθημα της 1ης διεθνούς έκθεσης κάνναβης (Salonica Cannabis Expo) που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ήταν «Έχουμε ήδη σπείρει τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης! Έχει έρθει η ώρα να τον θερίσουμε! Μια νέα αγορά έχει γεννηθεί! Μη μείνεις εκτός!». Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, των υπουργείων Οικονομίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Υγείας.

  Το «παρών» στην έκθεση έδωσε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σχολίασε πως «είναι δυσάρεστο που ακόμα, ειδικά το υπουργείο Γεωργίας, δεν έχει προωθήσει την καλλιέργεια της βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης, ακόμα και για την ψυχαγωγία, γιατί είναι πραγματικά ένας πολύ καλός τρόπος καλλιεργειών και πολύ καλό εισόδημα, και για το κράτος και για τον παραγωγό»… Και προχωρώντας ακόμη παραπέρα, παραλλήλισε το ναρκωτικό της κάνναβης με το αλκοόλ, λέγοντας λίγο – πολύ ότι σε μικρές ποσότητες κάνει καλό!

  Καθόλου τυχαία, στην επιχειρηματολογία της η κυβέρνηση επιμένει στη “δυνατότητα και αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική – φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων”, προβάλλοντας τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι τυχαίο που διευθυντικά στελέχη των βιομηχανιών παραγωγής κάνναβης είναι ανάμεσα σε άλλους, μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας που “δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτάσεων” (σε Κολομβία, Περού, Φιλιππίνες κ.α.), πρώην νομοθέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας Υγείας και επιχειρηματίες.

  Είναι φανερό ότι πίσω από τις προσπάθειες νομιμοποίησης της κάνναβης, πρώτα απ’ όλα στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, παίζεται ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι, με κέρδος πολλών δισ. ευρώ, από μονοπώλια που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

  Να θυμίσουμε επίσης ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό της κάνναβης απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται “θεραπευτικό” κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν “απελευθέρωση” της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και “κοινωνικό θάνατο”.

  Πραγματικά προοδευτικό δεν είναι το δικαίωμα της νεολαίας να μαστουρώνει ελεύθερα, αλλά η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της στη μόρφωση, στη δουλειά και στη ζωή.

  Στη “μαύρη” ζωή που της πλασάρουν, η νεολαία να απαντήσει: Ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις!».

  You must be logged in to post a comment Login