Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα ενέχυρα στο Υπερταμείο

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου για τα ενέχυρα στο Υπερταμείο

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης θα συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου τη Δευτέρα 8 του Οκτώβρη και σε ώρα που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αντιδράσει στην εκχώρηση από την κυβέρνηση δημοσίων ακινήτων του δήμου ως ενέχυρων στο Υπερταμείο. Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου προχώρησε σε έρευνα για τα δημόσια ακίνητα του δήμου που εκχωρούνται ως ενέχυρα στο Υπερταμείο και διαθέτει πλήρη κατάλογο με αυτά. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση για τα ακίνητα και θα συζητήσει τον τρόπο που θα ενημερώσει τους κατοίκους του δήμου και θα αντιδράσει στην πρωτοφανή αυτή ενέργεια της κυβέρνησης.

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, η οποία δημοσιεύτηκε στα μέσα Σεπτέμβρη (ΦΕΚ Β’ 2317/19-09-18) και κατ’ επιταγή των μνημονιακών της δεσμεύσεων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε στην εκχώρηση στην ΕΕΣΠ (το γνωστό Υπερταμείο – πρώην ΤΑΙΠΕΔ) ακόμη 10.199 ακινήτων του Δημοσίου συνολικής έκτασης 511.357,451 τ.μ.

Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον «εγγύηση» για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους. Στη λίστα περιλαμβάνονται σχολεία, Νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κλπ. που παίρνουν το δρόμο της εκχώρησης, ακολουθώντας τα λιμάνια – αεροδρόμια – πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα.

Ανάμεσα στα ακίνητα της λίστας του υπουργείου Οικονομικών και σύμφωνα με τον έλεγχο, εμφανίζονται 63 καταχωρήσεις εκτάσεων που βρίσκονται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μέσα σε αυτά είναι το στρατόπεδο Ζιάκα, ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Διαλογής, αθλητικοί χώροι, πάρκο, χώροι που προορίζονται για σχολεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το στρατόπεδο Ζιάκα ενέχυρο στην τρόικα!

Ναός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενέχυρο στο Υπερταμείο!

Το πάρκο «Κύπριων Αγωνιστών» του Ελευθερίου Κορδελιού στους τοκογλύφους!

Το γήπεδο ποδοσφαίρου της Διαλογής Ελευθερίου Κορδελιού ενέχυρο στους τοκογλύφους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ