Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ μόνη λύση για να μη γίνει ατύχημα στον κόμβο της Ιθάκης…

Η μόνη λύση για να μη γίνει ατύχημα στον κόμβο της Ιθάκης…

Η λύση για να μη γίνει ατύχημα στον Εύοσμο στον κόμβο της Ιθάκης, που βρίσκεται στην Περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, είναι μία και μοναδική και δεν υπάρχει άλλη. Προτάσεις βέβαια υπάρχουν πολλές όπως το να τοποθετηθούν στον κόμβο φανάρια που αναβοσβήνουν, αλλά τέτοιες λύσεις είναι ημίμετρα! Στον κόμβο της Ιθάκης, που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής και οδηγοί υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, η λύση είναι να τοποθετηθεί σε κάθε είσοδο και έξοδό της από ένας τροχονόμος για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, όπως από ένας τροχονόμος πρέπει να τοποθετηθεί σε κάθε διάβαση και σε κάθε «stop» προκειμένου διάφοροι κανίβαλοι Έλληνες οδηγοί να μην παραβιάζουν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας!

Στον κόμβο της Ιθάκης υπάρχει σήμανση, αλλά αυτή παραβιάζεται από τους οδηγούς που νομίζουν ότι βρίσκονται στο ράλι Ακρόπολης! Δεν τους συγκινούν ούτε οι σημάνσεις για τα έργα που γίνονται. Πατάνε το γκάζι και όποιον πάρει ο χάρος! Όπως ακριβώς κάνουν στις διαβάσεις των πεζών, τις οποίες αν τολμήσει ο πεζός να χρησιμοποιήσει εάν δεν τον πατήσουν, τον βρίζουν και τον μουντζώνουν, ενίοτε κατεβαίνουν κι από τ’ αυτοκίνητα για να τον δείρουν. Η λύση πέρα από τις σημάνσεις βρίσκεται στο να σταματήσουν πολλοί από τους οδηγούς να οδηγούν σαν γαϊδούρια και ν’ αρχίσουν να οδηγούν σαν άνθρωποι.

Επειδή όμως η ευθύνη για την γαϊδουρινή συμπεριφορά πολλών οδηγών βαραίνει την πολιτεία κι επειδή η οδηγική συμπεριφορά τους δεν πρόκειται να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, καλά είναι, πέρα από τα σκωπτικά που γράψαμε παραπάνω, να γίνει παρέμβαση στον κόμβο της Ιθάκης για να μην υπάρξουν ατυχήματα. Καλά είναι εφόσον δημιούργησαν στο συγκεκριμένο σημείο κυκλική πορεία, αυτή να μοιάζει με κυκλική πορεία μιας κι έτσι όπως την έχουν τώρα μόνο με τέτοια δε μοιάζει, αφού οι οδηγοί που κινούνται στην περιφερειακή και προπαντός αυτοί που έρχονται από τον κόμβο της Μαιάνδρου προς τον κόμβο της Ιθάκης δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι πρόκειται να εισέλθουν σε κυκλική πορεία.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ