Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Εμφάνιση» εργολάβου στα νεκροταφεία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

«Εμφάνιση» εργολάβου στα νεκροταφεία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Την «εμφάνιση» εργολάβου στα νεκροταφεία του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για να αναλάβει καθήκοντα (ταφές – εκταφές), καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, στην υπηρεσία νεκροταφείων του παραπάνω δήμου εργάζονται ως εργάτες ταφής μόνο 2 (!) μόνιμοι υπάλληλοι για έξι νεκροταφεία, ενώ οι ανάγκες της υπηρεσίας μέχρι πρότινος καλύπτονταν και από συμβασιούχους, τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φρόντισε να απολύσει.

Προσθέτει πως «σε συνάντηση που είχαμε πριν λίγες μέρες με τον υπουργό Εσωτερικών “βάλαμε” και αυτό το θέμα για να εισπράξουμε ένα υποτιμητικό ότι “δεν τα ξέρουμε καλά”.. και ότι αυτή η κυβέρνηση, με το “ταξικό πρόσημο” για να μην ξεχνιόμαστε, με νομοθέτημά της εμποδίζει την είσοδο ιδιωτών (!!) στους δήμους…

Η πραγματικότητα όμως για ακόμα μια φορά περίτρανα τους διαψεύδει..

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνάδελφοι, δίνει πάτημα -και με το να μην εγκρίνει μόνιμες θέσεις και με το να απολύει συναδέλφους συμβασιούχους που εργάζονταν χρόνια- σ’ όλους τους “έτοιμους από καιρό” δημάρχους να “βάλουν” μετά βαΐων και κλάδων τους ιδιώτες, τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα στους δήμους και να τους παρουσιάζουν μάλιστα και ως “σωτήρες”. Θα μας βρουν απέναντί τους».

Ο Σύλλογος απαιτεί:

– Προσλήψεις τώρα μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

– Έξω οι επιχειρηματίες από τους δήμους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ