Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΑστέρας και Ατρόμητος ηττήθηκαν αλλά έχουν ελπίδες

Αστέρας και Ατρόμητος ηττήθηκαν αλλά έχουν ελπίδες

Με μειονέκτημα στο σκορ ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος, οι δυο εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Europa League, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, στους επαναληπτικούς αγώνες του β’ προκριματικού. Η ήττα ήρθε με τελείως διαφορετικό τρόπο για τις δύο ομάδες.

Οι Αρκάδες ηττήθηκαν 3-2 από την Χιμπέρνιαν στο «Ίστερ Ρόουντ», αν και στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 (Κυριακόπουλος 12΄, 35΄). Ωστόσο, οι Σκωτσέζοι κατάφεραν στην επανάληψη να σημειώσουν μία τεράστια ανατροπή (Αμπρόουζ 63΄, Γκρέι 77΄, Κάμπερι 90+3΄) και έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για τη ρεβάνς στην Τρίπολη (2 Αυγούστου). Να σημειωθεί ότι ο Αστέρας από το 83΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Πασαλίδη.

Αντίθετα, ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει με 0-4 (Φιλίποβιτς 5΄, Σαβίτσκι πεν, 12΄, 61΄ 70΄) στην αναμέτρηση στο Μπρεστ της Λευκορωσίας απέναντι στην τοπική Ντιναμό, αλλά με ένα εντυπωσιακό φινάλε πέτυχε τρία γκολ (74’ Μανούσος, 80΄ Βερετίλο αυτ., 88΄ Κουλούρης) μείωσε στον τελικό 3-4 και κρατά πια την τύχη στα χέρια του ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, για την πρόκριση στο γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ