Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣυμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης...

Συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης κατασκήνωσαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης διεκδικώντας τη δουλειά τους

Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στη Θεσσαλονίκη κατασκήνωσαν από χθες το βράδυ συμβασιούχοι εργαζόμενοι, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Με σύνθημα «Τσίπρα – Μητσοτάκη, ακούστε καλά, οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά» διαδήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση. Το τελευταίο διάστημα μόνο από το Δήμο Θεσσαλονίκης απολύθηκαν 500 συμβασιούχοι και χιλιάδες άλλοι πανελλαδικά.

Την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση της κύριας αγωγής που έχουν καταθέσει οι 500 απολυμένοι συμβασιούχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης με την οποία διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι συμβασιούχοι, με μπροστάρη το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης,  συνεχίζουν πολύμορφα το μακρύ και δύσκολο αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο οι συνάδελφοι να παραμείνουν στη δουλειά τους για τέσσερα χρόνια, αλλά και να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις εργασίας για τις υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού των δήμων. Προσλήψεις που όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον υπουργό Π. Σκουρλέτη ότι είναι υπέρμαχος της ανακύκλωσης της ανεργίας και προκλητικά, ούτε λίγο  ούτε πολύ, λέει ότι οι συμβασιούχοι θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» που δούλεψαν τέσσερα χρόνια.

Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση με το τάχα “ταξικό πρόσημο” όταν μιλά για “επιστροφή στην κανονικότητα”, για “δίκαιη ανάπτυξη” και άλλα τέτοια παραμύθια, εμείς πια ξέρουμε τι περιμένει την εργατική τάξη, τα ζούμε στο πετσί μας. Μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με τις ουρές στο ταμείο ανεργίας, με τα συσσίτια ή στην καλύτερη με τη μισή δουλειά – μισή ζωή, με την απλήρωτη εργασία.

Δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Θα δώσουμε και αυτήν τη μάχη με το κεφάλι ψηλά, θα παλεύουμε όπως ξέρει να παλεύει η εργατική τάξη για τα δίκια της. Δεν συμβιβαζόμαστε, δεν οπισθοχωρούμε, περνάμε στην αντεπίθεση.

Απαιτούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Έξω οι επιχειρηματίες από τις υπηρεσίες των δήμων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ