Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΜαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας προχωράει σήμερα Πέμπτη 12 του Ιούλη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η κινητοποίηση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ είναι η παρακάτω:

“Στις 11 και 12 Ιούλη πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η φετινή Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η Σύνοδος πραγματοποιείται στο φόντο μιας ολοένα και εντεινόμενης αντιπαράθεσης μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σ’ όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο οι πολεμικές προετοιμασίες, οι απειλές χρήσης βίας, οι επεμβάσεις και τέλος οι συνέπειες τους, γίνονται ολοένα και πιο έντονες και στην ίδια την Ευρώπη – στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στον Περσικό Κόλπο, από το Μάλι έως το Κέρας της Αφρικής, σ’ όλη την περιοχή της Μεσογείου, στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου τα μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου μαγνητίζουν το ενδιαφέρον των μεγάλων, πολυεθνικών μονοπωλίων. Στην αντιπαλότητα, που αναπτύσσεται, συμμετέχουν οι παλιές και δεσπόζουσες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (ΗΠΑ – ΕΕ) σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα, που επίσης διεκδικούν μερίδιο από τα πλούτη της περιοχής και τους διαύλους μεταφοράς τους.

Πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, η οποία κατέληξε σ’ ένα απάνθρωπο συμβιβασμό για το Προσφυγικό, ενώ στις 25 Ιούνη 2018 εννιά κράτη της ΕΕ υπέγραψαν Επιστολή Πρόθεσης Συμμετοχής για τη δημιουργία «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Επεμβάσεων». Η «Πρωτοβουλία» είναι ένα νέο σχήμα για άμεσες επεμβάσεις, όπου τα ευρωπαϊκά μονοπώλια θεωρούν, ότι διακυβεύονται τα συμφέροντα τους και το ΝΑΤΟ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτήν.

Η ακόμα στενότερη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής του. Βασικοί άξονες στην εν λόγω κοινή δράση, είναι η παραπέρα βελτίωσης στους χρόνους μετακίνησης και αποστολής δυνάμεων στα μέτωπα των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων, είναι οι πιέσεις των ΗΠΑ στις υπόλοιπες χώρες για μεγαλύτερες δαπάνες για τις ανάγκες της λυκοσυμμαχίας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει σοβαρές ευθύνες. Συνεπικουρούμενη από τις άλλες φιλοατλαντικές και φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μετατρέπει την Ελλάδα σ’ ένα απέραντο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο, για τη περιλάλητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας και για τα συμφέροντα της ελληνικής άρχουσας τάξης, με πολύ επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής συνέπειες.

 Για να εκφράσει την αντίθεση του λαού της πόλης μας σ’ όλα αυτά

που προετοιμάζονται, η ΕΔΥΕΘ καλεί σε

μαζική παράσταση διαμαρτυρίας

ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

στις 12/07/2018, ώρα 12:00 το μεσημέρι μπροστά στο ΥΜΑΘ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ