Τελευταία

  Κινητοποίηση στη «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» ενάντια στις απολύσεις

  05-07-2018

  Κινητοποίηση έξω από τις εγκαταστάσεις της μελετητικής εταιρείας «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» πραγματοποίησε την Πέμπτη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, στο πλαίσιο στάσης εργασίας.

  Το Σωματείο κόντρα στην τρομοκρατία και τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων τεσσάρων εργαζομένων, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούν στο χώρο εργασίας, τις καθημερινές απλήρωτες υπερωρίες, καθώς και για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

  Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων, μαζί με άλλα ταξικά Σωματεία και τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής, που εξέφρασαν την αλληλεγγύη, ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους εργαζόμενους παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να εμποδίσει με διάφορους τρόπους την επαφή των εργαζομένων με τους συνδικαλιστές. Και στη σημερινή κινητοποίηση δεν έλειψε η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που έσπευσαν σε κλήση του εργοδότη.

  Με την πίεση των απεργών και του Σωματείου η εργοδοσία αναγκάστηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία τους, η οποία και εξέθεσε το πλαίσιο των αιτημάτων. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο ο εργοδότης παραδέχτηκε, ότι η εταιρεία επιβάλλει τους συγκεκριμένους άθλιους όρους δουλειάς, αξιοποιώντας όχι μόνο όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των τελευταίων χρόνων, αλλά και ακόμα πιο αντιδραστικές μεθόδους, φτάνοντας στο σημείο π.χ. να επιβάλει και χρηματικά πρόστιμα (50 ευρώ) αν δεν πιάνονται οι στόχοι.

  Στη λήξη της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι και το Σωματείο επανέλαβαν την απόφασή τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα.

  You must be logged in to post a comment Login