Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Δεν μας πτοεί η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας»

«Δεν μας πτοεί η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας»

Δελτίο τύπου εξέδωσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας με το οποία καταγγέλλει την εταιρία «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.» για την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων από την επιχείρηση. Το Δελτίου Τύπου του Σωματείου λέει αναλυτικά τα παρακάτω:

«Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας μέλη του Σωματείου μας μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ζώκας,μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, και ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Τσιτίνης.

Το συμβάν συνέβη όταν ο εργοδότης της εταιρείας «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε.» κάλεσε την αστυνομία επειδή το πρωί της Δευτέρας 2 Ιούλη μέλη του Σωματείου μας, ασκώντας το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, έκαναν παρέμβαση, υπερασπιζόμενοι τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της εταιρείας που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την Παρασκευή 29 Ιούνη, αντιδρώντας στις συνολικά 4 απολύσεις που έχει προχωρήσει η εργοδοσία από την προηγούμενη Τετάρτη.

Συγκεκριμένα από το πρωί της Δευτέρας μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας, εργαζόμενοι και απολυμένοι βρέθηκαν έξω από το κτίριο της εταιρείας, μοιράζοντας την ανακοίνωση του Σωματείου για τις εξελίξεις και καλώντας σε Γενική Συνέλευση για τις εξελίξεις στη «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ ΑΕ» ώστε να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την περαιτέρω στάση τους.

Στο πλαίσιο της άσκησης του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, μέλη της διοίκησης του Σωματείου μας ζήτησαν και μπήκαν εντός του χώρου δουλειάς προκειμένου να παραλάβουν το έγγραφο της απόλυσης ενός εκ των 4 συνολικά απολυμένων, με σκοπό  να το επιδώσουν στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να καταγγελθεί η απόλυση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας τα μέλη μας δέχθηκαν την επιθετική συμπεριφορά του εργοδότη, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν όλοι στο Α.Τ. Καλαμαριάς. Εκεί ο εργοδότης και ο Νίκος Ζώκας υπέβαλλαν εκατέρωθεν μηνύσεις, ενώ στη συνέχεια στα πλαίσια της διαδικασίας του αυτοφώρου έγιναν συλλήψεις και των δύο. Ακολούθως ορίστηκε τακτική δικάσιμος από την Εισαγγελία, ενώ τελικά και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι.

·       Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της συγκεκριμένης επιχείρησης

·       Δεν μας πτοεί η προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα μας

·    Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας προκειμένου κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει σε συνθήκες γαλέρας. Στηρίζουμε τους συναδέλφους της «ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗΣ».

·       Να παρθούν πίσω οι εκδικητικές απολύσεις

·       Παλεύουμε να υπογραφούν Συλλογικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις Εργασίας.

·   Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751€ μεικτά. Στηρίζουμε το πλαίσιο αιτημάτων των εργαζομένων»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ