Τελευταία

  Κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη για να μη βγει σε πλειστηριασμό η κατοικία εργάτη

  26-06-2018

  Σε κινητοποίηση καλεί η Επιτροπή κατά των πλειστηριασμών της Τοπικής γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ αύριο Τετάρτη 27/6 και ώρα 11.00 π.μ. έξω από τα γραφεία της Alpha Bank στην οδό Ίωνος Δραγούμη 21 (πρώην Εμπορική Τράπεζα) γιατί η τράπεζα βγάζει στα μέσα του Ιούλη σε πλειστηριασμό πρώτη κατοικία εργάτη με δύο ανήλικα παιδιά. Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Τοπικής γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ είναι το παρακάτω:

  «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

  Τα ταξικά σωματεία οργανώνουν την πάλη ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, ενάντια στις κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας. Σ΄ αυτά τα πλαίσια οργανώνουμε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συναδέλφου μας, που είναι προγραμματισμένος για το επόμενο διάστημα.

  Μέσα στον Ιούλη η Alpha Bank βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία συναδέλφου μας, εργαζόμενου σε εταιρία της χημικής βιομηχανίας, με δύο ανήλικα παιδιά. Το χρέος του προέρχεται από στεγαστικό δάνειο, στο οποίο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Το ακίνητο που πλειστηριάζεται είναι η πρώτη κατοικία του. Η τράπεζα προχωράει στον πλειστηριασμό παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί από τον συνάδελφο, για διευθέτηση του δανείου του. Προχωράμε σε κινητοποίηση έξω από τα γραφεία της τράπεζας στην οδό Ίωνος Δραγούμη 21 (πρώην Εμπορική Τράπεζα), την Τετάρτη 27/6 και ώρα 11.00 π.μ. Καλούμε όλα τα σωματεία στην κινητοποίηση, με άμεσο αίτημα να ανασταλεί ο πλειστηριασμός και να δεχθεί η τράπεζα την πρόταση συμβιβασμού που έχει ο ίδιος καταθέσει.

  Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

  Με οργάνωση και αποφασιστικότητα βάζουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να αρπάξουν τον ιδρώτα, τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

  – Εδώ και τώρα προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο.

  – Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

  – Καμία κατάσχεση λαϊκής κατοικίας για χρέη προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

  – Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων από τραπεζικούς λογαριασμούς.

  – Πάγωμα χρεών για άνεργους και διαγραφή ανατοκισμών δανείων.

  – Διαγραφή δανείων, ανέργων και εργαζομένων που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς.

  – Όχι στην φοροληστεία, αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ προσαυξημένο 5.000 για κάθε παιδί.

  – Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  Συναγωνιστές – συναγωνίστριες

  Το μεγάλο κεφάλαιο, η Κυβέρνηση και οι τραπεζίτες επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή ιχθύος για να αρπάξουν του λαού το βιός και να μην οργανώνεται καμία αντίδραση. Δεν μας τρομοκρατούν. Καλούμε τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, να έρθουν σε επαφή με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, να μαζικοποιηθεί ο αγώνας.»

  Νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα στην Alpha Bank για να σταματήσει ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας εργαζόμενου

  You must be logged in to post a comment Login