Τελευταία

  Κάλεσμα για συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Κυριακή-αργία

  19-06-2018

  Κάλεσμα συμμετοχής στις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις την Κυριακή 24 Ιούνη και την Κυριακή 15 Ιούλη απευθύνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την πρώτη Κυριακή στις 10 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους.

  Καλεί τους εργαζόμενους να αφήσουν στην άκρη φόβους και ενδοιασμούς, να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουν τη ζωή που τους αξίζει με βάση τις δικές τους ανάγκες.

  Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης αναφέρει:

  «Η καλύτερη απόδειξη για την ανάπτυξη που έρχεται είναι πως η κυβέρνηση, ενώ υπόσχεται νέες φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις στη μεγαλοεργοδοσία, δεν λέει κουβέντα για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων που μας μετατρέπουν σε σύγχρονους σκλάβους για τα κέρδη των αφεντικών μας. Η δουλειά 7, 32 ή όσες Κυριακές θέλει η εργοδοσία στο εμπόριο είναι μαζί με το αίσχος του υποκατώτατου μισθού, με τις απλήρωτες υπερωρίες και τόσα άλλα ο δρόμος που πάνω του χτίζεται η ανάπτυξή τους. Πάνω στις δικές μας ζωές.

  Η σχεδιασμένη κατάργηση της Κυριακής-αργίας συνοδεύεται με μεγάλες καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών, ρεπό που δεν δίνονται, με αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, με ολοένα και λιγότερους εργαζόμενους ιδιαίτερα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους να βγάζουν πολλαπλάσια δουλειά, γεγονός που οδηγεί το τελευταίο διάστημα σε αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

  Σε αυτήν τη λαίλαπα, οι απεργοσπάστες της εργοδοσίας ψήφισαν απεργία διαρκείας για όλο το καλοκαίρι, χωρίς να κάνουν τίποτα για την προετοιμασία της. Από κοντά και οι διάφοροι δήθεν αριστεροί, που στην πόλη μας στήνουν κινητοποιήσεις χωρίς απεργούς και εργαζόμενους στον κλάδο, επιτίθενται στο σωματείο σου με ψέματα, βοηθώντας από την πίσω πόρτα στο ξεφτίλισμα της ιερής κατάκτησης της εργατικής τάξης, της απεργίας.

  Εμείς στεκόμαστε στην αντίπερα όχθη.

  Μπαίνουμε μπροστά για να ενημερώσουμε, να τραβήξουμε κάθε εργαζόμενο του κλάδου στη μάχη για μια ζωή με βάση τις δικές μας ανάγκες. Μόνο οργανωμένοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις των αφεντικών μας, που έχουν βάλει πλώρη να ξηλώσουν κάθε δικαίωμα που μας έμεινε, να μας έχουν στη δουλειά όποτε, όπως και με ό,τι μισθό θέλουν.

  Ο φόβος, η απάθεια βολεύει τους εργοδότες μας. Όσο είμαστε ανοργάνωτοι, όσο περιμένουμε σωτήρες, τόσο θα χάνουμε. Η μόνη λύση είναι να παλέψουμε για μια αξιοπρεπή ζωή, με αξιοπρεπείς όρους εργασίας.

  Μην τρως το παραμύθι που σου λένε, πως κανένας δεν δουλεύει όλες τις Κυριακές. Οι νόμοι είναι δικοί τους, αν δεν αντισταθούμε σήμερα κιόλας, η δουλειά 7 μέρες την εβδομάδα θα γίνει πραγματικότητα. Εμπιστοσύνη δείχνουμε μόνο στις δικές μας δυνάμεις.

  Να οργανώσουμε την πάλη με τα δικά μας αιτήματα, με τις δικές μας σημαίες!

  – Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

  – Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

  – Κατάργηση των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

  – Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

  Κάτω τα χέρια σας από τις Κυριακές, δούλοι δε θα γίνουμε στις πολυεθνικές!

  Όλοι την Κυριακή 24/6, στις 10 π.μ., Τσιμισκή με Αριστοτέλους».

  You must be logged in to post a comment Login