Τελευταία

  Τοποθέτηση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ

  21-05-2018

  Δελτίο τύπου εξέδωσε η ΔΑΣ-ΟΤΑ για την τοποθέτησή της στο συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ το οποίο αναφέρει τα παρακάτω:

  “Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη 17-5-2018 οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ τοποθετήθηκαν ως εξής στα παρακάτω θέματα:

  Για την Απεργία στις 30 του Μάη: Ο αγώνας θα πρέπει να περάσει στα χέρια των σωματείων και των επιτροπών αγώνα και μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις)  να οργανωθεί η επιτυχία της απεργίας με πλαίσιο και αιτήματα βάση των εργατικών και λαϊκών αναγκών. Η θέση κάθε εργαζόμενου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι να βρίσκεται στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που καλούν  συνδικάτα, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που κινούνται σε ταξική κατεύθυνση. Τους ξεκαθαρίσαμε τη μη συμμετοχή μας στις «εκδηλώσεις πανεθνικής δράσης» του κοινωνικού εταιρισμού που έχει υιοθετήσει τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης του μεγάλου κεφαλαίου. Καλώντας τους συνάδελφους να γυρίσουν τη πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

  Για το σχέδιο Κλεισθένης 1 αναδείχτηκε ο ρόλος των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μέσα από το Κλεισθένη 1. Δηλώσαμε ότι η σκόνη που έχει σηκωθεί από τη πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ με μοναδικό άξονα τον εκλογικό νόμο κρύβει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις όπως η μεταφορά στην ανταποδοτικότητα υπηρεσιών (πράσινο), η σύνδεση της τοπικής διοίκησης με την επιχειρηματικότητα  σε  σειρά τομέων όπως η εκποίηση της γης, οι φυσικοί πόροι, ο τουρισμός, καθώς και η δυνατότητα στους δήμους να ιδρύσουν αναπτυξιακές εταιρείες Α.Ε.

  Για την Αξιολόγηση δηλώσαμε την ανάγκη συνέχισης της αποχής από κάθε διαδικασία αξιολόγησης και να ανοίξει πλατιά η συζήτηση – ενημέρωση των συναδέλφων. Και μέσα από μαζικές διαδικασίες (γενικές, συνελεύσεις, περιοδείες), να παρθούν αποφάσεις για  την αποχή και στήριξης όλων των εμπλεκόμενων συναδέλφων.

  Για τη καύση των απορριμμάτων που επιχειρείται από τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, δηλώθηκε η κάθετη αντίθεση μας στις συγκεκριμένες πρακτικές που πέρα από επιβλαβές για την υγεία έχει ως στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και καταθέσαμε σχέδιο προκειμένου να υπάρξει ανακοίνωση-τοποθέτηση και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

  Σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με ηλεκτρονική ιστοσελίδα (aftodioikisi.gr.) υπήρξε διαμαρτυρία για την μη γνωστοποίηση στην παράταξη μας εγγράφων που φτιαχτήκαν από την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μπήκαν στο δικαστικό φάκελο. Στηλιτεύσαμε την προσωπική οικονομική απαίτηση των μελών της πλειοψηφίας μέσα από την αγωγή που ασκήθηκε καθώς ούτε σε γενικό συμβούλιο ούτε σε εκτελεστική επιτροπή είχε υπάρξει απόφαση να απαιτηθούν και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο τέτοια ποσά. Υπάρχουν άλλωστε τα πρακτικά του ΓΣ στις 27/9/2017 και της Ε.Ε στις 21/12/2017 που αποδεικνύουν πως καμιά τέτοια απόφαση δεν είχε παρθεί.

  Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή-ΔΑΚΕ) υπεραμύνθηκαν της συμμετοχής στην πανεθνική μέρα δράσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αναμασώντας την επιχειρηματολογία των κοινών συγκεντρώσεων. Στο θέμα της αξιολόγησης επανέλαβαν την πρόταση τους ότι για τους Δήμους πρέπει να υπάρχει άλλο καθεστώς αξιολόγησης δήθεν πιο αντικειμενικό με πρόσχημα τη διαφορετικότητα στην λειτουργία των ΟΤΑ. Για το Κλεισθένη κράτησαν μια επιφύλαξη για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η εφαρμογή της απλής αναλογικής. Στο θέμα της δικαστικής διαμάχης με το aftodioikisi.gr με βάση την πλειοψηφία που έχουν στην εκτελεστική επιτροπή αποφάσισαν (κόντρα στην αλήθεια των πρακτικών) ότι σε σχέση με την αγωγή όλα έχουν γίνει νομότυπα.

  Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η οργάνωση και η επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 30 Μάη. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να γυρίσουν την πλάτη στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ και να οργανώσουν τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που καταδυναστεύουν και λεηλατούν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις”.

  You must be logged in to post a comment Login