Τελευταία

  Αθωράκιστη πόλη, αθωράκιστη η ζωή μας, αθωράκιστα τα μαγαζιά μας

  15-05-2018

  Δελτίο τύπου εξέδωσε ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης για τις καταστροφές που υπέστησαν οι επαγγελματίες από τις τελευταίες πλημμύρες. Η ανακοίνωση του Συλλόγου είναι η παρακάτω:

  «Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

  Δεν είναι της μοίρας μας γραφτό η ταλαιπωρία και η καταστροφή. Τα φυσικά φαινόμενα έρχονται και θα επανέρχονται.

  Υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, γιατί τα μέτρα προστασίας από κακοκαιρία, πλημμύρες και σεισμούς δεν χωρούν στην ανάπτυξη που θέλουν να επιτύχουν προς όφελος του κεφαλαίου.

  Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι επιλέξιμες δαπάνες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν προβλέπονται στους προϋπολογισμούς τους γιατί δεν είναι κερδοφόρα για τους μονοπωλιακούς ομίλους.

  Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν κινδυνεύουν από μια έντονη κακοκαιρία, αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται  ότι η έλλειψη θωράκισης της πόλης απέναντι σε  καιρικά και φυσικά φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών, της έλλειψης υποδομών, της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αναγκών, που προκύπτει από την πολιτική που συνειδητά ασκείται σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας και Κυβέρνησης.

  Να παρθούν τώρα μέτρα

  • Εδώ και τώρα σχεδιασμός για αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα προστασίας με ευθύνη του κράτους.
  • Μέτρα ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών σε σπίτια και επαγγελματικές εγκαταστάσεις
  • Μείωση των δημοτικών τελών στους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις»

  You must be logged in to post a comment Login