Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΣτο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέληξε η Πορεία Ειρήνης της Επιτροπής Ειρήνης...

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη κατέληξε η Πορεία Ειρήνης της Επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης

Με συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο στρατόπεδο Νταλίπη στην Καλαμαριά, ξεκίνησε η Πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσε η Επιτροπή Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η πορεία με ενδιάμεση στάση στο Γ’ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, κατέληξε στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Στη συγκέντρωση στο Στρατόπεδο Νταλίπη, στο σημείο εκκίνησης της πορείας, απηύθυνε χαιρετισμό η Αναστασία Παπαδοπούλου, μέλος του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.

Έξω από το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο στο Γ’ Σώμα Στρατού, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Ζώκα, πρόεδρο της ΕΔΥΕΘ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σαλίμ Μουσάλαμ, από την Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης. Επίσης, διαβάστηκε προς τους συμμετέχοντες της πορείας ειρήνης, το μήνυμα του «Φόρουμ Βελιγραδίου για έναν Κόσμο των Ίσων» που απέστειλε θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και δηλώνει πως συμμετέχει και στηρίζει τον «αξιοθαύμαστο αγώνα σας για ειρήνη, δικαιοσύνη και ισότητα».

Η πορεία συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης, πέρασε μπροστά από το Αμερικάνικο Προξενείο και κατέληξε στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, μπροστά στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη.

Εκεί διαβάστηκε το ψήφισμα της αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ΕΔΥΕΘ, των Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και της ΟΓΕ. Χορωδία γυναικών τραγούδησε το τραγούδι της Ειρήνης και έγινε απαγγελία ποιήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ