Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤουλάχιστον μέχρι τις 5 το απόγευμα χωρίς νερό ο Εύοσμος

Τουλάχιστον μέχρι τις 5 το απόγευμα χωρίς νερό ο Εύοσμος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΑΘ τουλάχιστον μέχρι τις 5 το απόγευμα θα μείνει χωρίς νερό ο Εύοσμος, όπως επίσης χωρίς νερό θα μείνουν και οι περιοχές Ωραιοκάστρου, Σταυρουπόλεως, Πεύκων, Μετεώρων, Πολίχνης, Ευκαρπίας, Νεάπολης, Επταπυργίου – Αγίου Παύλου – Άνω Πόλης – Πανοράματος ενώ στις Συκιές το νερό έχει κοπεί από τα μεσάνυχτα. Η ανακοίνωση βέβαια της ΕΥΑΘ δεν αναφέρει πουθενά πότε θα αποκατασταθεί η υδροδότηση στις περιοχές που κόπηκε το νερό παρά παραπέμπει σε νεότερη ανακοίνωσή της που θα δοθεί στις 5 το απόγευμα. Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια! Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ είναι η παρακάτω:

«Προκειμένου να υδροδοτηθούν σταδιακά από τις 6 το πρωί η Τούμπα, περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης όπως Μπότσαρη, Μαρτίου, Ανάληψη, Χαριλάου και Βότση, αλλά και η Πυλαία κι η Καλαμαριά, που είχαν πολύωρες διακοπές από χτες το μεσημέρι, θα γίνει η ακόλουθη διαχείριση:

– θα κοπεί το νερό από τις 6 π.μ. σε Εύοσμο, Ωραιόκαστρο, Σταυρούπολη, Πεύκα, Μετέωρα, Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Επταπύργιο – Άγιο Παύλο – Άνω Πόλη – Πανόραμα.

– έχει ήδη κοπεί από τα μεσάνυχτα στις Συκιές.

Οι Αμπελόκηποι και η Μενεμένη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα υδροδότησης μέχρι τις 10 π.μ. περίπου, ενώ χωρίς νερό θα παραμείνουν δυστυχώς η Ξηροκρήνη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι Σαράντα Εκκλησιές κι η Ευαγγελίστρια.

Από το πρωί η ΕΥΑΘ Α.Ε., σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Μασούτης Α.Ε., θα μεταφέρει εμφιαλωμένα νερά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της πόλης για την εξυπηρέτηση των στοιχειωδών αναγκών τους.

Επιπλέον, στην Καμάρα και στην Πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζονται εμφιαλωμένα νερά στους πολίτες. Επίσης, γίνονται προσπάθειες να ενισχυθούν με νερό όσα νοσοκομεία και κλινικές έχουν ελλειμματική τροφοδοσία. Συνεννοήσεις γίνονται ακόμη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το ΓΕΕΘΑ για διάθεση υδροφόρων οχημάτων μεταφοράς πόσιμου νερού για κάλυψη αναγκών.

Νεότερη ανακοίνωση αναμένεται στις  5 μ.μ.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ