Τελευταία

  Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έβαλε απουσία σε όσους δεν συμμετείχαν σε φιέστα της φοιτητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ

  11-05-2018

  Την προσπάθεια καθηγήτριας σε εργαστήριο του 3ου έτους του Τμήματος Αισθητικής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης να «εκβιάσει» τη συμμετοχή σπουδαστριών του τμήματος σε χθεσινή εκδήλωση της κυβερνητικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, του «Bloco», όπου μιλούσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Κ. Αγγελόπουλος, καταγγέλλουν οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

  Όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους, η συγκεκριμένη καθηγήτρια, αφού απαίτησε από τους σπουδαστές να παραβρεθούν στην εκδήλωση χωρίς όμως να υποβάλουν ερωτήσεις στον υπουργό (μην και του χαλάσουν τη φιέστα), προχώρησε και στην ανεπίτρεπτη ενέργεια να πάρει απουσίες (!) από τους σπουδαστές που δεν παραβρέθηκαν σε αυτή.

  «Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας πάει χέρι-χέρι με τους εκβιασμούς και όποιους άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η προσπάθειά τους να βρουν ενεργούς εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Και όταν το καρότο της “δίκαιης ανάπτυξης” και της “εθνικής προσπάθειας” πέφτει στο κενό, επιστρατεύουν το μαστίγιο της τρομοκρατίας και του “χαφιεδισμού”» τονίζουν οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ».

  Προσθέτουν επίσης: «Δεν μας ξαφνιάζει ούτε η ομοιότητα των μεθόδων της κυβερνητικής παράταξης με αυτές της ΔΑΠ στο ΤΕΙ. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλέψει με όλους τους νόμους που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια και “την μπουκιά από το στόμα” της ΝΔ, κάνοντας copy paste τις προτάσεις της ΔΑΠ στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Στις μεθοδεύσεις και στους καλοσυνάτους “εκβιασμούς” θα τα “χαλούσε”; Τέτοιες είναι μέθοδοί τους γιατί τέτοια είναι η πολιτική τους!

  Έτσι κι αλλιώς η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που χρόνια τώρα βιώνει ο κάθε σπουδαστής και η κάθε σπουδάστρια μέσα και έξω από το ΤΕΙ, και ειδικά στο Τμήμα της Αισθητικής, με τις τεράστιες ελλείψεις, είναι ίδια με την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

  Οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» απαιτούν να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απουσίες και να καταδικαστεί άμεσα από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και κάθε άλλο φαινόμενο εκβιασμού και τρομοκρατίας.

  «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά – μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Ρίχνουμε μαύρο σε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή», καταλήγει η ανακοίνωση.

  You must be logged in to post a comment Login