Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠλημμύρισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πλημμύρισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πηγή: Eurokinissi/Motionteam

Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από τη νεροποντή και την έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Πλημμυρισμένη παραμένει εδώ και αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπερνά τους πενήντα πόντους. Είναι χαρακτηριστικό ότι πλημμύρισε το προαύλιο του μνημείου, εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του τους επισκέπτες του Λευκού Πύργου και συγκεκριμένα μικρά παιδιά που είχαν επισκεφθεί το μνημείο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές και η Πυροσβεστική άντλησε τα νερά και απεγκλώβισε τους επισκέπτες.

Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη, έχει μετατρέψει σε ποτάμια κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στην υδροδότηση συγκεκριμένων περιοχών. Οι χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα, τα οποία καλύφθηκαν μέχρι τη μέση από τα ορμητικά νερά.

Στις Συκιές, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, δύο άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, χωρίς ευτυχώς να πάθουν κάτι σοβαρό. Ένας ηλικιωμένος παρασύρθηκε στο ύψος της Μεσολογγίου με την οδό Φιλίππου, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί από ένα σημείο.

Το ίδιο έπαθε και μια μεσήλικη γυναίκα την ώρα που περίμενε το λεωφορείο στη στάση. Και στις δύο περιπτώσεις, κατέφθασε ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο ανθρώπους, καλά στην υγεία τους, στα σπίτια τους.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση περιοχών

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει «πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης», λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι.

Προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας, που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση.

Χωρίς νερό έχουν μείνει και καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές, αλλά η συγκεκριμένη διακοπή υδροδότησης εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ