Τελευταία

  Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος και χαράκτης Γιώργης Σιγάλας

  10-05-2018

  Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του ζωγράφου – χαράκτη – ποιητή Γεώργιου Σιγάλα, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Μάη, σε ηλικία 63 ετών, εκφράζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ).

  Ο Γιώργης Σιγάλας γεννήθηκε στον Άη Στράτη το 1954. Το 1978 έλαβε δίπλωμα (ΒΑ) ζωγραφικής και χαρακτικής από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, όπου είχε δασκάλους τους F. Farruli και Acame, Vizzano. Το 1985 έλαβε δίπλωμα DEA Philosophied’ Art, από το Πανεπιστήμιο Paris I, Pantheon – Sorbonne και το 1988 το Διδακτορικό Δίπλωμα Nouneau Doctorat, Artset Sciencesdes Artes, Paris I – Sorbonne.

  Την περίοδο 1980-1996 δίδαξε Εικαστικές Τέχνες στη Μέση Εκπαίδευση, ενώ μεταξύ των ετών 1988-1992 δίδαξε Εικαστικά στα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Την περίοδο 1992-1995 δίδαξε Εικαστικά στη Σχολή Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1984 έως το 1987 υπήρξε υπότροφος του ΙΚΥ στη Διδακτική της Τέχνης.

  Το 1977 κέρδισε το 1ο Βραβείο Ζωγραφικής Circolo ARCILETORRI, στη Φλωρεντία.

  Έδειξε τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Δημοσίευσε πέραν των 30 άρθρων, μελετών και ερευνών για την Τέχνη, σε εφημερίδες και περιοδικά. Συνέγραψε μονογραφία με τίτλο «Το παιδικό σχέδιο».

  Υπήρξε εισηγητής σε Συνέδρια Καλλιτεχνικής Παιδείας και Εικαστικών Τεχνών και μέλος Οργανωτικής Επιτροπής σε Συνέδρια πάνω σε Προβληματισμούς για Θέματα Εικαστικής Αγωγής σε Τμήματα ΑΕΙ. Την περίοδο 1998-2009 διατέλεσε σύμβουλος Καλλιτεχνικών Μαθημάτων του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του υπουργείου Παιδείας.

  Κατά περιόδους υπήρξε μέλος της Εφορείας του Τμήματος Ζωγραφικής και της Επιτροπής Παιδείας του ΕΕΤΕ.

  Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Παράλληλα ασχολήθηκε με την ποίηση.

  Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο 12 Μάη και ώρα 12.00 στο Νεκροταφείο Κηφισιάς.

  You must be logged in to post a comment Login