Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΟ Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό με αλλαγή του κανονισμού

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε τον υποβιβασμό με αλλαγή του κανονισμού

Αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών στο νέο πρωτάθλημα αντί υποβιβασμού, θα είναι η νέα τιμωρία για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής. Και αυτό «λυτρώνει» τον Παναθηναϊκό καθώς ο κίνδυνος για υποβιβασμό ήταν ορατός.

Σήμερα, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League και με τα 2/3 των ομάδων που συμμετέχουν (δηλαδή 11 ψήφους), η αλλαγή στον κανονισμό πέρασε. Συγκεκριμένα, από τους 15 συλλόγους που παραβρέθηκαν (απουσίαζε η Κέρκυρα), υπέρ ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ξάνθη, Παναιτωλικός, Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Λάρισα, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία. Αντίθετα, κατά ψήφισαν οι ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς.

Μετά από αυτή την απόφαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει πιθανότατα την άλλη βδομάδα και αναμένεται να δεχθεί την εισήγηση των ΠΑΕ. Σημειώνεται πως εκτός της αφαίρεσης βαθμών, οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής θα τιμωρούνται με ελεγχόμενη απαγόρευση μεταγραφών (μέχρι τρεις παίκτες άνω των 23 ετών και όσους Έλληνες ποδοσφαιριστές θέλουν κάτω από αυτή την ηλικία). Επίσης, τονίζεται πως όποιος σύλλογος δεν θα έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πληρώνει πρόστιμο 20.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ