Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤμήμα ποδηλασίας για παιδιά δημοτικού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

Τμήμα ποδηλασίας για παιδιά δημοτικού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

Στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μικρών δημοτών ώστε να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο που είναι το μοναδικό μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά και την προαγωγή της ποδηλατικής παιδείας, παράλληλα με τη συνειδητή και ασφαλή του χρήση, η Αντιδημαρχία  Διοικητικών Υπηρεσιών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αθλητισμού & Πολιτισμού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού – Ευόσμου, υλοποιεί τμήμα ποδηλασίας το οποίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού.
Επειδή το ποδήλατο είναι το πρώτο μεταφορικό μέσο που χειρίζεται το παιδί, γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καλλιεργηθεί στο παιδί η σωστή ποδηλατική οδική συμπεριφορά. Βασικός σκοπός του τμήματος είναι εκμάθηση της ασφαλούς κυκλοφορίας, η καλλιέργεια βασικών και σύνθετων κινητικών δεξιοτήτων, η μυϊκή του συναρμογή, η ισορροπία, ο προσανατολισμός, η ομαδικότητα αλλά και η ενημέρωση των παιδιών για τα προβλήματα που δημιουργεί στο περιβάλλον η αλόγιστη χρήση του αυτοκινήτου.Άλλωστε πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το ποδήλατο είναι το μοναδικό οικολογικό μέσο μεταφοράς το οποίο συμβάλει στη μείωση των ρύπων, του θορύβου, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση και στη βελτίωση της υγείας μας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται κι αφορούν παιδιά Δημοτικού. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16:00-17:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Σε περίπτωση βροχής τα μαθήματα μεταφέρονται στο ΔΑΚ Ευόσμου. Ενδείκνυται τα παιδιά να μαθαίνουν τις τεχνικές με τα δικά τους ποδήλατα, να έχουν το δικό τους κράνος και γάντια.

Πληροφορίες – Εγγραφές: Δημοτικό Γυμναστήριο, οδός Κολοκοτρώνη 43 & Τσαλή.

Τηλ.: 2310700082, 2310705442, 2310574155.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ