Οι μαθητές και οι γονείς του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης «δίνουν το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη»

0
7
TEST

Μια όμορφη πρωτοβουλία πήρε το 15μελές και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, που οργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης με τίτλο «Δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη».

Η συναυλία θα γίνει αύριο Σάββατο 21 Απρίλη στις 20.00 στο 1ο ΓΕΛ Μενεμένης.

Στο κάλεσμά τους οι μαθητές αναφέρουν τα εξής:

«2018, τα μαγαζιά έχουν αρκετό φαγητό για όλους, παρ’ όλα αυτά εκατοντάδες άνθρωποι μένουν κάθε μέρα νηστικοί. Υπάρχουν δεκάδες ελεύθερα σπίτια και όμως οι δρόμοι είναι πλημμυρισμένοι με αστέγους. Κόσμος ξεριζώνεται από την πατρίδα του εξαιτίας ενός πολέμου που γίνεται για να πλουτίζουν οι λίγοι. Δισεκατομμύρια δίνονται σε εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ αντί να δίνονται στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Μια χούφτα άτομα πλουτίζουν καθημερινά, ενώ την ίδια στιγμή οι οικογένειές μας φτύνουν αίμα για να τα βγάλουν πέρα.

Τώρα περισσότερο από ποτέ κάθε νέος, κάθε μαθητής πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη του για το διπλανό του. Να μη μείνει θεατής στην αδικία που χαρακτηρίζει τις ζωές όλων μας.

Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη!!! Δίνουμε το χέρι σε όποιον το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από το χρώμα, το φύλο, τη θρησκεία.

Έλα και εσύ στη συναυλία αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία των μαθητών, το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 20.00 στο 1ο ΓΕΛ Μενεμένης!».