Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» κυβερνητική φιέστα

Η Θεσσαλονίκη δίνει σήμερα αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» κυβερνητική φιέστα

Αγωνιστική απάντηση στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης για την Κεντρική Μακεδονία, που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, δίνουν ταξικά συνδικάτα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καθώς και φορεία της περιοχής.

Πραγματοποιούν συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 28 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην πλ. Δημοκρατίας (Βαρδάρης), από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς το χώρο πραγματοποίησης του περιφερειακού συνεδρίου, που ολοκληρώνεται, με την ομιλία του πρωθυπουργού.

Εξάλλου, την Τρίτη 27 Μάρτη έγινε συγκέντρωση στην πύλη του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, για τα οξυμένα προβλήματα στην υγεία. Επίσης, σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου όπου τεκμηρίωσαν ότι «η δίκαιη ανάπτυξη» που φέρνουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι τσακίζει τη ζωή τους και πρόβαλαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που φέρνουν στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Την Δευτέρα 26 Μάρτη, έγινε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, των Α’ και Δ’ ΕΛΜΕ και των Συλλόγων Φοιτητών Γεωλογικού, Δασολογίας, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φυσικού, Νομικής, Πολιτικών Επιστημών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα σωματεία ένα πλούσιο πρόγραμμα πανεξόρμησης στους χώρους δουλειάς, μέσα από το οποίο μεταφέρεται το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή. Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα και της αντεπίθεσης, κόντρα στην «ανάπτυξη» που τσακίζει τη ζωή τους. Να βάλουν στο προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη καλούν: Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας, ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιστορικού Αρχαιολογικού, Πολιτκών Επιστημών, Νομικής.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν και οι ροδακινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως αποφάσισαν σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν ακόμη η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων – Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ