Κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 28ης Μάρτη

0
4
TEST

Κάλεσμα εξέδωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης με το οποίο καλεί τον λαό της πόλης σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ της 28ης Μάρτη. Αναλυτικά το κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ είναι το παρακάτω:

«Ενώ τα τύμπανα ενός γενικευμένου πολέμου ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά στην περιοχή μας και η προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης ενάντια στο λαό και τη χώρα μας, ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής, αυξάνει επικίνδυνα, μία ακόμη φιέστα οργανώνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το συνέδριο για τη λεγόμενη «Παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Οι μεγάλες και απατηλές υποσχέσεις των κυβερνόντων περί «δίκαιης ανάπτυξης» καταρρέουν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες, τα συμφέροντα των οποίων δεν ταυτίζονται με αυτά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Το «αναπτυξιακό» τους συνέδριο δε θα ασχοληθεί με τα προβλήματα και τις αγωνίες του λαού, αλλά με την ικανοποίηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο.

 

Η ΕΔΥΕΘ στηρίζει την αγωνιστική αντίδραση των ταξικών Σωματείων και Ομοσπονδιών των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα της περιοχής, ενάντια στην κυβερνητική φιέστα. Στηρίζει την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ως μόνη απάντηση στην απάτη της ψευδεπίγραφης «δίκαιης ανάπτυξης». Απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο Συλλαλητήριο, που οργανώνουν στις 28/03/2018, 6 μ.μ., στην πλ. Δημοκρατίας (πλ. Βαρδαρίου).

 

Ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους είναι άρρηκτα δεμένος με τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τσακίζει μισθούς, συντάξεις, εργατικά δικαιώματα με τον ίδιο ζήλο, που προωθεί την περιβόητη «γεωστρατηγική αναβάθμιση», για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

 

Η κυβέρνηση προβάλει, ότι ο λαός δήθεν θα έχει όφελος από τη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Ωφελημένα θα είναι όμως μόνο τα μονοπωλίων των ΗΠΑ – ΕΕ. Στην πραγματικότητα η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ιμπεριαλιστικό ορμητήριο ενάντια στους λαούς της περιοχής. Οι περιβόητες «επενδύσεις» τους, βαδίζουν χέρι-χέρι με τη δημιουργία νέων αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, βάσεων και υποδομών, όπως γίνεται στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στο Ναυπηγείο του Νεωρίου της Σύρου.

 

Οι περιορισμοί των λαϊκών αναγκών, οι περικοπές πόρων για τους άνεργους, για την παιδεία, την υγεία και την πρόνοια είναι σε άμεση σχέση με την κυβερνητική γενναιοδωρία για τις υπέρογκες ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, με τη διάθεση τεράστιων ποσών για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και το ορατό ενδεχόμενο αγοράς και νέων οπλικών συστημάτων. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με γοργούς ρυθμούς προωθούν την πλήρη ΝΑΤΟποίηση των Βαλκανίων, για να κατακτήσουν καλύτερες θέσεις και υπεροχή έναντι της Ρωσσίας και της Κίνας στην περιοχή. Είναι έκδηλη η πρεμούρα του πρωθυπουργού ν’ αποδείξει, ότι είναι ο καλύτερος σημαιοφόρος του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μετά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, πέρσι τον Οκτώβρη, προωθεί ένα – ένα όλα τα βρώμικα σχέδιά τους.

 

Καλούμε το λαό σε συσπείρωση και αγώνα. Προχωράμε μπροστά, με εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις του. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, που γεννά, για να γίνει ο λαός μας νοικοκύρης στον τόπο του, για ειρήνη με κοινωνική δικαιοσύνη.»