Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ένας βλάκας και μισός!

Θυμάστε μία από τις κορυφαίες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου με τον Πέτρο Ευθυμίου;! Θυμάστε το «ένας βλάκας και μισός»;! Θυμάστε που ο εισαγγελέας ζητάει την αυταπόδεικτη ενοχή του, το δικαστήριο παραδέχεται την ενοχή του αλλά τον αθωώνει λόγω βλακείας;! Θυμάστε που ο Ευθυμίου μένει στην αίθουσα του δικαστηρίου καταστεναχωρημένος γιατί μέχρι εκείνην την στιγμή ήταν απλά βλάκας αλλά με την απόφαση του δικαστηρίου πήρε και δίπλωμα στη βλακεία;! Τα θυμάστε όλα αυτά;!

Προσφάτως έγινε προσπάθεια να ανεβεί η συγκεκριμένη ταινία σε θέατρο από έναν θίασο της κακιάς ώρας που απαρτίζεται αποκλειστικά από κουκουλοφόρους που έχουν κάποια έφεση στην τέχνη της υποκρισίας! Δυστυχώς ο θίασος των κουκουλοφόρων απέτυχε στο ανέβασμα του «ένας βλάκας και μισός» αφού το γελοιοποίησε! Η τομή όμως που έκανε στο σενάριο ήταν «όλα τα λεφτά» καθώς στο τέλος πρόσθεσε σκηνή! Τι σκηνή πρόσθεσε;! Στο τέλος αυτός που έπαιξε τον ρόλο του Ευθυμίου, τον ρόλο του βλάκα δηλαδή, άρχισε μαζί με την παρέα του να πανηγυρίζουν και να διατυμπανίζουν ότι αθωώθηκε λόγω βλακείας! Πανηγύριζε δηλαδή που πήρε δίπλωμα ως ένας βλάκας και μισός!

Μάλιστα ένας από τον θίασο, που έπαιζε τον ρόλο του Παπαγιαννόπουλου, του απατεώνα δηλαδή, έγραψε σε προσωπική του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι έχασε όποιος δεν πήγε να δει την παράσταση και κυρίως να δει τον θίασο να πανηγυρίζει για την αθώωση του βλάκα όχι λόγω αθωότητας αλλά λόγω βλακείας!

Παρ’ όλα τα παραπάνω αξίζει κανείς να παρακολουθήσει τον θίασο των κουκουλοφόρων αφού μπορεί σαν ηθοποιοί να μην τα καταφέρνουν καλά αλλά σαν χατζηαβάτηδες προκαλούν το γέλιο και μόνο με την στάση της κορμοστασιάς τους! Μπορεί η παράσταση να είναι κακοανεβασμένη αλλά ακόμα και ο πιο αυστηρός κριτικός θεάτρου δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι όποιος την παρακολουθήσει γελάει με την καρδιά του από την αρχή μέχρι το τέλος!

Θεόφραστος Ασκλήπης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ