Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΜέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητάει...

Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης ζητάει η ΔΑΣ

Τη διοίκηση Μπουτάρη, η οποία πατώντας πάνω στη νομοθεσία και την κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζει ως κόστος που πρέπει να μειώσει τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης. Τονίζει ότι τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας θα τις επιβάλει μόνο ο αγώνας και η δράση των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Το απόγευμα της Τετάρτης, 31/1/2018, όχημα- σάρωθρο του Δ. Θεσ/νίκης τράκαρε από πίσω ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Κλεάνθους. Από το ατύχημα τραυματίστηκε η οδηγός του ΙΧ, που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και, αφού της έγιναν εξετάσεις, έφυγε για το σπίτι της. Την Πέμπτη, η οδηγός του ΙΧ παρουσίασε προβλήματα, όπως ζαλάδες και πόνοι στον αυχένα, και ξαναπήγε σε νοσοκομείο για εξετάσεις.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σάρωθρο προσπαθούσε να φρενάρει για πολλά μέτρα, αλλά “τσουλούσε” στο οδόστρωμα. Η διοίκηση του Δήμου, μέσω του γ.γ. του Δήμου, κάνει λόγο για “ολισθηρότητα του οδοστρώματος” από νερά που υπήρχαν. Εμείς ρωτάμε τη διοίκηση Μπουτάρη, τα λάστιχα του σαρώθρου είναι σε καλή κατάσταση ή φθαρμένα;

Το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές έχουμε καταγγείλει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά οχήματα του Δήμου και, γενικότερα, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με ανακοινώσεις, καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο. Τον Οκτώβρη του 2017, σε παρέμβαση των εργαζομένων στο δημοτικό συμβούλιο, μέλος της παράταξής μας είχε κάνει ειδική αναφορά και για τα φθαρμένα-επικίνδυνα λάστιχα που φέρουν οχήματα του δήμου– υπάρχουν και τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου.

Στις 25/1/2018, ως ΔΑΣ, καταθέσαμε νέα καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για τη μη απόδοση στους εργαζόμενους των Μέσων Ατομικής Προστασίας και για τις συνθήκες εργασίας στον Δ. Θεσ/νίκης. Έχουμε ξανατονίσει ότι η διοίκηση Μπουτάρη, πατώντας πάνω στη νομοθεσία και την κυβερνητική πολιτική, αντιμετωπίζει ως κόστος που πρέπει να μειώσει τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια. Από αυτή την πολιτική έχουμε θρηνήσει θύματα στον Δ. Θεσ/νίκης. Κινδυνεύουν και εργαζόμενοι και δημότες. Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να παρέμβουν. Οι υπουργοί Εργασίας και Εσωτερικών το μόνο που κάνουν είναι να καταμετρούν θύματα και σακατεμένους, που στον κλάδο των εργαζομένων των Δήμων, τα τελευταία χρόνια είναι δεκάδες.

Τα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας θα τις επιβάλει μόνο ο αγώνας και η δράση των εργαζομένων και για αυτό το θέμα. Κόντρα και στους κολαούζους της διοίκησης Μπουτάρη, όπως είναι η πλειοψηφία του ΣΕΔΘ, που αρκούνται μόνο σε διαπιστώσεις και ευχολόγια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ