Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΈναρξη Παροχής Υπηρεσιών από την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου

Έναρξη Παροχής Υπηρεσιών από την Τοπική Μονάδα Υγείας Ευόσμου

Η 3η Τοπική Μονάδα Υγείας – ΤΟ.Μ.Υ Ευόσμου έχει συγκροτηθεί και παρέχει τις υπηρεσίες της σε όλους τους δημότες Κορδελιού – Ευόσμου. Έργο της είναι η παροχή δωρεάν, καθολικής, κατάλληλης, αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ανθρωποκεντρικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον εγγεγραμμένο πληθυσμό, με έμφαση στις κοινοτικές δράσεις στο γενικό πληθυσμό συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού ν. 4019/2011 (ΦΕΚ 216/τ.Α’).
Η Τ.ΟΜ.Υ λειτουργεί καθημερινά σε δύο βάρδιες σύμφωνα με τα γεωγραφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Πληθυσμός ευθύνης της 3ης Τ.ΟΜ.Υ. του δήμου χαρακτηρίζεται κάθε άτομο εγγεγραμμένο στον πληθυσμό ευθύνης της Τ.ΟΜ.Υ. και κάθε φορέας (π.χ. σχολεία, δήμοι, Κ.Α.Π.Η. κλπ) στον οποίο πραγματοποιούνται δράσεις και προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Η  3η Τοπική Μονάδα Υγείας – ΤΟ.Μ.Υ. Ευόσμου παρέχει:

  • Ιατρικές υπηρεσίες από 4 γενικούς γιατρούς και  1 παιδίατρο.
  • Παραϊατρικές υπηρεσίες από 2 νοσηλεύτριες και 2 επισκέπτριες υγείας
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες από 1 κοινωνική λειτουργό.
Οι οικογενειακοί γιατροί και η παιδίατρος εξετάζουν δωρεάν, συνταγογραφούν, εκδίδουν παραπεμπτικά εξετάσεων (αιματολογικές εξετάσεις, απεικονιστικές εξετάσεις) και εμβολιάζουν βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Επίσης, διατηρείται ιατρικός ατομικός φάκελος του κάθε δημότη. Η κοινωνική λειτουργός δέχεται όλους τους πολίτες σε ατομικά και οικογενειακά ραντεβού με σκοπό την παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης.
Για εγγραφές και κλείσιμο ραντεβού στο τηλ. 2310 00 50 61
Ώρες λειτουργίας 8 πρωί έως 9 το βράδυ
Κοσμά Αιτωλού 1- Ισόγειο
Απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής:- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
– Φωτοαντίγραφο πρώτης σελίδας βιβλιαρίου υγείας (Να φαίνεται ευκρινώς ο ΑΜΚΑ)
– Έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ κλπ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ