Θα γκρεμίσουν καινούργιο κλειστό γυμναστήριο στον δήμο Κορδελιού Εύοσμου!!

0
30
TEST

Πριν από δύο ημέρες ρωτήσαμε εάν στη συμφωνία παραχώρησης του Αθλητικού Πάρκου της «ΕΚΟ» από τα ΕΛΠΕ στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου συμπεριλαμβάνεται και το κλειστό γυμναστήρια των εγκαταστάσεων! Το κλειστό γυμναστήριο τελικά δεν συμπεριλαμβάνεται! Το κλειστό γυμναστήριο του αθλητικού πάρκου της «ΕΚΟ» έχει πάψει από πέρυσι να παραχωρείται σε ομάδες! Γιατί;! Γιατί το κτίσμα έχει πρόβλημα στατικό και πρέπει να γκρεμιστεί όπως λένε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ! Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου γνώριζε τις προθέσεις των ΕΛΠΕ όπως φάνηκε από τη συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 24 Γενάρη 2018! Και αφού γνώριζε η διοίκηση γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο και τον λαό του δήμου για τις προθέσεις των ΕΛΠΕ;! Γιατί να γκρεμιστεί ένα ολοκαίνουριο κλειστό γυμναστήριο που έγινε με λεφτά του Ελληνικού λαού;! Που είναι αυτή η στατική μελέτη που λέει ότι το κτίριο μπορεί να πέσει και ποιος την έκανε;! Αλλά ακόμα κι αν έχει στατικό πρόβλημα το κτίριο υπάρχουν τρόποι να ενισχυθεί και να μην γκρεμιστεί! Τέτοια παράδειγμα είναι το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου το οποίο είχε στατικό πρόβλημα, έγινε μελέτη, ενισχύθηκε και λειτουργεί κανονικά. Για να χτιστεί ένα τέτοιο κλειστό γυμναστήριο χρειάζονται πολλά λεφτά! Διαβάζουμε χαρακτηριστικά ότι το 2006 η κατασκευή ενός απλού κλειστού γυμναστηρίου στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κορωπίου από τον ΟΣΚ στο Κορωπί Αττικής που αποτελείται από α) χώρο αθλοπαιδιών, β) βοηθητικούς χώρους που περιλαμβάνουν: λεβητοστάσιο, αποδυτήρια, W.C., αντλιοστάσιο, γραμματεία, ιατρείο κλπ., στοίχισε 1.651.000 €! Ποιος θα διαθέσει τόσα χρήματα στην παρούσα στιγμή για να χτιστεί ένα κλειστό γυμναστήριο στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου;!

Τη στιγμή που οι ομάδες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου μάχονται για να βρούνε χώρο για τις προπονήσεις, τη στιγμή που ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βορείου Ελλάδος έχει χιλιάδες μικρούς μαθητές που έχουν ανάγκη από κλειστά, το κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται στο Αθλητικό Πάρκο της «ΕΚΟ» όχι  μόνο δε λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο αλλά ετοιμάζεται και να γκρεμιστεί! Γι’ αυτό το στάδιο ο Ελληνικός λαός πλήρωσε πολλά λεφτά μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για τη δημιουργία του και για τη λειτουργία του τόσα χρόνια! Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού άφησε αυτό το στάδιο στο έλεος των ΕΛΠΕ! Όταν βέβαια δημιουργούνταν το Αθλητικό Πάρκο της «ΕΚΟ» σίγουρα τα ΕΛΠΕ θα το παρουσίαζαν ως μεγάλη τους προσφορά στους κατοίκους του δήμου αφού γινόταν σε δικό τους οικόπεδο και το κράτος θα σιγόνταρε αυτή τη διαδικασία! Σήμερα το κράτος έχει εγκαταλείψει το αθλητικό πάρκο, δεν ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες, και τα ΕΛΠΕ ετοιμάζονται να επεκταθούν σ’ αυτό!

Οι καταγγέλλοντες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου που έχουν κάνει το δήμο άνω – κάτω ψάχνοντας για σκάνδαλα με τηλεσκόπιο, αυτό το σκάνδαλο που φωνάζει από μακριά δεν το πήραν χαμπάρι! Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους που έχουν στρογγυλοκάτσει στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και ψάχνουν και ξαναψάχνουν τις ίδιες και τις ίδιες καταγγελίες χωρίς να βρίσκουν τίποτα θα κάνουν μία βόλτα για να δούνε με τι καθεστώς λειτουργούσε και λειτουργεί το Αθλητικό Πάρκο της «ΕΚΟ» και κάτω από ποιες συνθήκες ετοιμάζεται να γκρεμιστεί ένα ολοκαίνουριο γυμναστήριο;!

Βασίλης Κιμ.

Σχέδιο επέκτασης των ΕΛΠΕ στο αθλητικό πάρκο της «ΕΚΟ»!