Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Καταγγελία για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με το συλλαλητήριο της...

«Καταγγελία για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με το συλλαλητήριο της 21ης Γενάρη»

Καταγγελία εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού Ευόσμου για τη στάση της δημοτικής αρχής σχετικά με το συλλαλητήριο της 21ης του Γενάρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορδελιού – Ευόσμου προχωράει σ’ αυτήν την καταγγελία με αφορμή άρθρο στην ιστοσελίδα του δήμου μας με τίτλο «Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στηρίζει το Συλλαλητήριο της 21ης Ιανουαρίου» το οποίο εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του δημάρχου κ. Σούλα.

Όπως φαίνεται και από το περιεχόμενο του άρθρου το Δημοτικό Συμβούλιο δε συγκλήθηκε για να συζητήσει και να εγκρίνει τη στήριξη αυτού του συλλαλητηρίου.  Με προσωπική ευθύνη του δημάρχου παρουσιάζονται ως δεδομένες η γνώμη και η ψήφος του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ του συλλαλητηρίου και υιοθετούνται ως ομόφωνες οι προσωπικές του απόψεις. Χωρίς να ρωτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο οι κάτοικοι του δήμου μας  προτρέπονται ουσιαστικά να συμμετάσχουν σ’ ένα συλλαλητήριο «εθνικιστικού παροξυσμού» που καλλιέργησε το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Τέτοιες αυθαιρεσίες από τη μεριά του δημάρχου είναι ανεπίτρεπτες και παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

 Να θυμίσουμε ότι:

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, εκφράζοντας την άποψη του ΚΚΕ, διαφωνεί με το περιεχόμενο του ψηφίσματος, έτσι  όπως  αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο,  γιατί:

     Σήμερα, τα Βαλκάνια βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο επικίνδυνων σχεδίων και ανταγωνισμών, στους οποίους η Ελλάδα διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο. Από αυτήν τη σκοπιά πρέπει ο λαός να κρίνει τις εξελίξεις και τη στάση όλων των κομμάτων και, προπαντός, να βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Το «παράθυρο ευκαιρίας» για την επίλυση του Σκοπιανού δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια και η διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι και ο βασικός παράγοντας αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά συνέπεια η όποια επίλυση του ονοματολογικού, με την επιλογή σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις και με αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, όπως θέλουν οι κυβερνώντες.

 Ειδικά για το όνομα των Σκοπίων, παραμένουμε σταθεροί στη θέση, πως από τη στιγμή που διεξάγεται διαπραγμάτευση για «κοινώς αποδεκτή λύση», κάθε λύση στην οποία περιλαμβάνεται το όνομα «Μακεδονία» ή όποια παράγωγά του, θα πρέπει ρητά να ορίζεται μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός. Επίσης, να μπει τέλος στην αλυτρωτική προπαγάνδα, να υπάρξει αμοιβαία αναγνώριση του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας των δύο χωρών.

                                                Λεωνίδας Β. Ναθαναηλίδης

                                                      Λουκάς Στεφανίδης

                                                          Μαρίνα Μουλά”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ