Τελευταία

  Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στη μάχη για την επιτυχία της αυριανής απεργίας

  11-01-2018

  Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος  Εργαζομένων  ΟΤΑ  & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης με την οποία καλεί τους εργαζόμενους στους δήμους σε συμμετοχή στην αυριανή απεργία. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Ο Σύλλογος  Εργαζομένων  ΟΤΑ  & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης έχει αποφασίσει 24ωρη Απεργία την Παρασκευή 12/1 που θα συζητηθεί το πολυνομοσχέδιο στη βουλή και καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους του Νομού στην συγκέντρωση στο  Άγαλμα  Βενιζέλου  στις 12μμ.

  Απεργούμε για:

  • Να υπερασπιστούμε το μοναδικό μας όπλο, το δικαίωμα στην απεργία.
  • Βασικό μισθό 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών.
  • Όχι στη φοροληστεία και στα χαράτσια
  • Καμία ιδιωτικοποίηση. Καμία απόλυση.
  • Να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων.

  Το πολυνομοσχέδιο-φωτιά που φέρνει η κυβέρνηση υλοποιεί κατά γράμμα τις παραγγελίες βιομηχάνων, εφοπλιστών, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ΕΕ και ΔΝΤ, για καταστολή του εργατικού λαϊκού κινήματος και νέα επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα και τη λαϊκή κατοικία

  Αν νομίζουν ότι θα περάσουν τα μέτρα “χωρίς να βραχούν” είναι γελασμένοι!

  Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Θα πληρώσουν τη βρώμικη δουλειά που κάνουν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου! Κάθε μέρα θα μας βλέπουν μπροστά τους!

  Κάθε μέρα προετοιμάζουμε την απεργιακή απάντηση με περιοδείες, συσκέψεις, εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς.

  Τα αφεντικά τους τράβηξαν τα αυτιά!

  Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ) των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ λειτουργούν ως πέμπτη φάλαγγα των αφεντικών που τους ανέθεσαν ρόλο ανοιχτά απεργοσπαστικό, όχι πια συγκαλυμμένο, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου.

  Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός.

  Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους ανατρέψουμε!

      Στο κλάδο μας επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ετοιμάζεται πλήρες ηλεκτρονικό φακέλωμα και αξιολόγηση διαρκείας. Κυβέρνηση, ΝΔ και Δήμαρχοι που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ εναλλάσσουν ρόλους και προαναγγέλλουν ιδιωτικοποιήσεις.  Την ώρα που στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στήνεται φιέστα με ερωτηματολόγια για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας,  με τους Δημάρχους της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ χειροκροτητές, η κυβέρνηση υλοποιεί το σχεδιασμό της για ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών μέσω ΚΟΙΝΣΕΠ και περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης τους.  Στην Αττική ο δήμαρχος Ωρωπού λειτουργεί ως λαγός και εκχωρεί το σύνολο της αποκομιδής σε ιδιώτη μεγαλοεργολάβο.

      Το “μεταμνημονιακό μέλλον” που περιγράφει η κυβέρνηση, πατάει πάνω στους αμέτρητους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων ετών,  που ήρθαν για να μείνουν,  αλλά και στα διαρκή μέτρα που φέρνει ανά τρίμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.   Τα περί εξόδου από τα μνημόνια, που αναγγέλλονται στις κυβερνητικές φιέστες ανά την Ελλάδα,  είναι “αέρας κοπανιστός”.   Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας,  για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτεί, αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνουν το τι ετοιμάζονται να φέρουν.   Σε αυτό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψηφίζουν μαζί!

      Καλούμε κάθε εργαζόμενο να αναλογισθεί ότι δεν πρέπει να τους επιτρέψει να ισοπεδώσουν το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτήσει η τάξη μας με αμέτρητες θυσίες και αίμα.  Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί, να πιστέψει ότι η επίθεση θα σταματήσει,  ότι θα την ανακόψει κάποιος άλλος πέρα από εμάς.

  Μόνο η οργανωμένη πάλη και ο διεκδικητικός αγώνας του εργαζόμενου λαού, μπορεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

  ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ  ΠΑΜΕ

  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 – 01 – 2018    ΩΡΑ 12:00

  ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  ΚΑΙ    ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΔΕΥΤΕΡΑ  15-1-2018

   ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  ΩΡΑ 6:30 μμ»

  You must be logged in to post a comment Login