Καμπάνια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

0
3
TEST

Καμπάνια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό ξεκινά η Επιτροπή Ειρήνης Θεσσαλονίκης, που συμπεριλαμβάνει και συλλογή υπογραφών. Η ανακοίνωση της επιτροπής Ειρήνης Θεσσαλονίκης είναι αναλυτικά η παρακάτω:

«Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει και καταδικάζει τις ΗΠΑ, που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, βάζουν νέα «φωτιά» στο Παλαιστινιακό. Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την «τρομοκρατία» το δίκαιο αγώνα, την ηρωική πάλη του λαού και της νεολαίας της Παλαιστίνης.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ. Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του «θύτη» με το «θύμα».

Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία της, με τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Καταγγέλλουμε την πολιτική – οικονομική – στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ, που είναι ένας ακόμα μοχλός της ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στους Παλαιστίνιους. Καταδικάζουμε την υποκρισία της κυβέρνησης απέναντι στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση της Βουλής, του Δεκέμβρη 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Απαιτούμε:

– Να πάρει θέση τώρα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

– Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του’67.

– Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ.

– Το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

– Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.

– Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων, που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

– Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου.

Εργαζόμενοι–Εργαζόμενες, Νέοι και Νέες,

Πάρτε μέρος στην καμπάνια συλλογής υπογραφών αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, ενάντια στην πράξη αναγνώρισης από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.»