Τελευταία

  «Ο Άη Βασίλης ξυρίστηκε»

  24-12-2017

  Ανοικτή πρόσκληση σε όλα τα παιδιά αλλά και σε όλους όσοι  αισθάνονται παιδιά απευθύνει  η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου,  να παρακολουθήσουν την Παιδική Θεατρική παράσταση « Ο Άη Βασίλης ξυρίστηκε» της Δανάης Ε. Ευσταθιάδου σε Διασκευή και  Σκηνοθεσία της Ρίτσας Γεωργιάδου, που ανεβάζει την Τετάρτη 20, την Τετάρτη 27 & την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 στις 8.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου.
  Ο Άη Βασίλης, οι αγαπημένοι του τάρανδοι και τα σκανδαλιάρικα ξωτικά της παράστασης  θα υποδέχονται τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους πριν από κάθε παράσταση στις 18:30 στο Φουαγέ του Πολιτιστικού Κέντρου,  όπου οι εκπλήξεις στο εργαστήρι του Άη Βασίλη θα ξυπνά σε όλους το πνεύμα των Χριστουγέννων, με ζωγραφικές, face painting και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μέσα σε μια ζεστή και γιορταστική ατμόσφαιρα.

  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Λίγα λόγια για το έργο:

  Παραμονή Χριστουγέννων! Στο χωριό του Άη Βασίλη, όλα μοιάζουν να κυλάνε στους συνηθισμένους μα και ξέφρενους ρυθμούς της προετοιμασίας για το μεγάλο ταξίδι. Οι τάρανδοι και τα ξωτικά περιμένουν με μεγάλη προσμονή την εκκίνηση της αποστολής, όταν ξαφνικά η εμφάνιση του αρχηγού, δηλαδή του Άη Βασίλη, δεν είναι και η αναμενόμενη. Κατ’ αρχήν φοράει πιζάμες, έχει ξεχάσει το σκούφο του και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα: ξύρισε τη γενειάδα του!!! Ξωτικά και Τάρανδοι έχουν μείνει εμβρόντητοι… Τι οδήγησε τον Άη Βασίλη σ’ αυτή τη μεγάλη αλλαγή; Θα μοιράσει, φέτος, τα δώρα στα παιδιά και – αν ναι – με ποιο τρόπο..

  Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται):


  Ρούντολφ (τάρανδος): Βασίλης Σαρίκος
  Βίξεν (τάρανδος): Έρη Χασιώτη
  Μπλίτσεν (τάρανδος): Πόπη Γαλανάκη
  Κιούπιντ  (τάρανδος): Μάριος Βουτυράκης
  Επιμελητής των ξωτικών: Δόμνα Κατσουπάκη
  Άη Βασίλης: Κώστας Λαχουσίδης
  Ξωτικό 1 (Πίτερ): Κωνσταντίνα Γαλάνη
  Ξωτικό 2 (Κέλζεν): Μαρίνα Ψειράκη
  Κοριτσάκι: Δήμητρα Χρυσαφούδη
  Διασκευή – Σκηνοθεσία: Ρίτσα Γεωργιάδου
  Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
  Φώτα: Νίκος Χριστοφορίδης
  Ήχος- Οπτικοακουστικά Μέσα : Απόστολος Κύρου

  «Δεν είναι μόνο η γενειάδα και ο σκούφος, ούτε  η κόκκινη φορεσιά, το έλκηθρο, κι ο σάκος με τα δώρα. Ο Άγιος Βασίλης είναι πολλά περισσότερα. Στο πρόσωπό του ζωντανεύει το πνεύμα των Χριστουγέννων, η προσφορά, η αγάπη και η φροντίδα».

  You must be logged in to post a comment Login