Τελευταία

  Άλλοι 50 εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης στο δρόμο της ανεργίας…

  21-12-2017

  Το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής στη Σερβία, ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας «Mondi», γεγονός που συνεπάγεται ότι θα βρεθούν στο δρόμο της ανεργίας 50 εργαζόμενοι.

  Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο εισήχθη στον όμιλο της «Mondi» το 2000. Εξυπηρετούσε την ελληνική αγορά και γειτονικές χώρες στην προμήθεια χάρτινων τσουβαλιών (για τσιμεντοβιομηχανίες, επιχειρήσεις με δομικά υλικά, βιομηχανίες αλεύρων, σιτηρών, ζάχαρης κ.ο.κ.). Μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θα καλύπτει τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς από το εργοστάσιο της Σερβίας.

  Το Σωματείο Γραφικών Τεχνών, Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας και η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτουστέκονται στο πλευρό των εργαζομένων της «Mondi» και απαιτούν να μη χαθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

  Το Σωματείο σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Παρόλο που το συγκεκριμένο εργοστάσιο ήταν κερδοφόρο, η εταιρεία πήρε την απόφαση να μεταφέρει τις παραγγελίες και τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο που έχει στη Σερβία. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι προκειμένου οι εργοδότες να βγάλουν παραπάνω κέρδος, δεν διστάζουν να κλείσουν εργοστάσια, να αφήσουν ανέργους τους εργαζόμενους. Αποδεικνύει ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν, αλλά οι εργοδότες κυνηγώντας μεγαλύτερα κέρδη. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν εργοδότες και κυβέρνηση».

  You must be logged in to post a comment Login