Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚαθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στο αμερικανικό προξενείο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας «τις ΗΠΑ, που με την πράξη αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ βάζουν νέα “φωτιά” στο Παλαιστινιακό. Με απύθμενη υποκρισία και κυνισμό ταυτίζουν με την “τρομοκρατία” το δίκαιο αγώνα, την ηρωική πάλη του λαού και της νεολαίας της Παλαιστίνης».

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, το αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα, ο λαός και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης δεν ξεχνάμε την κτηνώδη βία του ισραηλινού κράτους σε βάρος των Παλαιστινίων. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες, τις φυλακές, το τείχος, τους εποικισμούς, όλα αυτά που συνθέτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού σε βάρος ενός ηρωικού λαού, που μάχεται για τη δική του πατρίδα, ενάντια στην κατοχή εβδομήντα ολόκληρων χρόνων.

Οι κινήσεις των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους ιμπεριαλιστών σχετίζονται με τους λυσσαλέους ανταγωνισμούς για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, με την κρίσιμη γεωστρατηγική σημασία της, με τους πλούσιους ενεργειακούς κι άλλους πόρους και τους δρόμους μεταφοράς τους.

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Στο όνομα της οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ κρατάει, από το Δεκέμβρη του 2015, στα συρτάρια την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής και αρνείται να αναγνωρίσει άμεσα το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Η θέση του κ. Τσίπρα, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δουλεύει “για το καλό του κόσμου” αποτελεί ύβρη στη μνήμη των χιλιάδων παιδιών της Παλαιστίνης και του λαού της, που σφαγιάζεται δεκαετίες τώρα από το κράτος-δολοφόνο, το Ισραήλ.

Απαιτούμε να πάρει θέση άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Η υποκριτική στάση της προσβάλλει τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στον παλαιστινιακό λαό.

Συνεχίζουμε σταθερά να είμαστε στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης, η αλληλεγγύη μας θα εκφραστεί ακόμα πιο δυνατά σε αυτή τη νέα αντιδραστική και άκρως επικίνδυνη εξέλιξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ