Τελευταία

  «Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, τη ζωή με τα ψίχουλα»!

  06-12-2017

  Ανακοίνωση με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η παρακάτω:

  «Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η “δίκαιη ανάπτυξη”, που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής -λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

  Τα μέτρα της 3ης “αξιολόγησης” που προετοιμάζονται να περάσουν μέσα στη σιωπή, ανάμεσα σε μπόχα και σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή προκειμένου να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα” δάνεια στις τράπεζες.

  Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεπιχειρηματιών με “ζεστό” χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού – λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.

  Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να κάνει πραγματικότητα έναν πάγιο πόθο της μεγαλοεργοδοσίας και να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό- συνδικαλιστικό κίνημα, με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων και τις εργατικές διεκδικήσεις, το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

  Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, τη ζωή με τα ψίχουλα!

  Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα και τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των καπιταλιστών.

  Διεκδικούμε:

  – Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. 

    Υπογραφή νέας ΣΣΕ για τους αορίστου και ορισμένου χρόνου συναδέλφους.

  -Μόνιμη-σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

  -Επέκταση των ΒΑΕ και του επιδόματος και σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων.

  -Άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

  -Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα. 

  -Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

  -Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.   

  Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

  -Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

  ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

  14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ  2017   ΩΡΑ 10:30 πμ

                                 ΣΤΟ  ΑΓΑΛΜΑ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» 

  You must be logged in to post a comment Login