Τελευταία

    «Επίδειξη αυταρχισμού από τη διοίκηση Μπουτάρη»

    13-11-2017

    Άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού από τη διοίκηση Μπουτάρη καταγγέλλει η ΔΑΣ Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

    «Η συνάδελφος Εύη Τανταλίδου παύτηκε από προϊσταμένη της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία ως απλή υπάλληλος, επειδή δεν δεχόταν τις παράτυπες παρεμβάσεις της διοίκησης και της προέδρου της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας. Αποκορύφωμα αυτών των παρεμβάσεων ήταν ότι η διοίκηση Μπουτάρη ζήτησε από τη συναδέλφισσα, ως προϊσταμένη του τμήματος, να διαθέσει εργαζόμενο του τμήματός της σε ιδιώτη, που είχε συγκεκριμένη σύμβαση με το δήμο, για εργασίες που, υποτίθεται, είχε αναλάβει ο ιδιώτης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο. Η διοίκηση Μπουτάρη χρησιμοποιεί διάφορους τρόπους τιμωρίας για εργαζόμενους που πάνε κόντρα στις επιλογές της, με σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του δήμου.

    Ένας από τους λόγους που, εδώ και 7 χρόνια, η διοίκηση Μπουτάρη δεν έχει προχωρήσει σε κρίσεις αλλά πραγματοποιεί διορισμούς με απόφαση δημάρχου, είναι γιατί προσπαθεί να έχει τους προϊσταμένους πειθήνια όργανά της.

    Ως παράταξη, δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για τη διαδικασία τοποθέτησης προϊσταμένων. Αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή όσων ασκούν αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, να προσπαθούν να τοποθετήσουν εργαζόμενους που θα εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα, από τη νομοθεσία των χρόνιων διορισμών, γι’ αυτό η “προσωπική συνέντευξη” αποτελεί, πλέον, ένα από τα πρώτα κριτήρια για την τοποθέτηση διευθυντών – προϊσταμένων.

    Καλούμε τους συναδέλφους, από οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχουν, να πάνε κόντρα στις αντιλαϊκές πολιτικές διοίκησης Μπουτάρη και κυβερνήσεων και όχι να προσπαθούν να γίνουν κομμάτι του μηχανισμού τους».

    You must be logged in to post a comment Login