Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑγωνιστική κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αγωνιστική κινητοποίηση της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς

Αγωνιστική κινητοποίηση, ενάντια στον αφανισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Νοέμβρη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.

Μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και από εκεί με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν αρχικά προς το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στη συνέχεια πέρασαν από τις γειτονιές του κέντρου της πόλης και των δυτικών συνοικιών.

Με τα τραγούδια και τα συνθήματα αντίστασης κι αγώνα να μεταδίδονται μέσα από μεγαφωνικά συστήματα, στο πέρασμά τους, δημιούργησαν κλίμα αγωνιστικής ανάτασης.

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, να απορρίψουν το δρόμο της συναίνεσης και της υπομονής, το μοναχικό δρόμο της ατομικής λύσης, και να επιλέξουν τη δύναμη της συλλογικής δράσης. Να μαζικοποιήσουν τα Σωματεία τους και να πάρουν αποφάσεις αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που τους οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα.

Να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να απαιτήσουν:

Αμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Κατάργηση των ληστρικών φορολογικών νόμων που επιβάλλουν φορολόγηση από το πρώτο ευρώ. Να καταργηθούν το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ εδώ και τώρα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%.

Κανένας συνάδελφος μόνος του μπροστά στο φάσμα των κατασχέσεων. Αμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κ.ο.κ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κ.τ.λ. Αμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

Αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας – Πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων των τελευταίων χρόνων.

Eιδικά για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες: Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για 1 χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες. Ένταξη όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ανεξαρτήτως προϋποθέσεων, με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ