Τελευταία

  Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει τη στάση της διοίκησης του Πανεπιστημίου στη διαδικασία της «αξιολόγησης»

  27-10-2017

  Τη στάση της διοίκησης του ΑΠΘ στη διαδικασία της «αξιολόγησης», καταγγέλλει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καλώντας τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση:

  «Το ΔΣ του Συλλόγου μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από συναδέλφους ότι υπέστησαν πιέσεις προκειμένου να καταθέσουν εκθέσεις αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, τους επισημάνθηκε από στελέχη της Διοίκησης ότι η μη συμμετοχή στην αξιολόγηση μπορεί να συνεπάγεται απόλυση (!), δυσμενείς τοποθετήσεις, αδυναμία συμμετοχής στη εθελοντική κινητικότητα.

  Η, αντίστροφα τους επισημάνθηκε ότι συμμετέχοντας στην αξιολόγηση θα τοποθετηθούν πιο εύκολα εκεί που επιθυμούν. Σε άλλες περιπτώσεις τονίστηκε η δυνατότητα κατάθεσης του φύλλου αξιολόγησης ακόμα και μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας που αναφέρεται στο νόμο.

  Το ΔΣ του Συλλόγου, κατά πλειοψηφία, καταγγέλλει τέτοια φαινόμενα ως απαράδεκτα.

  Καλούμε τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, παρά την εκφρασμένη θέση της υπέρ της αξιολόγησης, να διαχωρίσει τη θέση της και να αποδοκιμάσει τέτοιες πρακτικές που παραπέμπουν σε έμμεσο εκβιασμό των συναδέλφων. Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στις πιέσεις και να κάνουν αυτό που τους επιτάσσει η συνείδησή τους. Τους καλούμε να απέχουν από κάθε επόμενη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για την αξιολόγηση».

  You must be logged in to post a comment Login