Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΚινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης» στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική κινητοποίηση έξω από το πρώην κατάστημα της επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» στην οδό Βενιζέλου, που από τη Δευτέρα ξεκίνησε να λειτουργεί ως κατάστημα της «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ» πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτώβρη, οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης».

Πρόκειται για άλλο ένα κατάστημα που στο πλαίσιο της διαδικασίας διαδοχής επανέρχεται σε λειτουργία, χωρίς όμως τους εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Θυμίζουμε ότι επί δύο χρόνια, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από την επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» και η διάδοχος εταιρεία, η εταιρεία «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ» αρνείται να πάρει στην εργασία τους παλιούς εργαζόμενους γιατί θέλει εργαζόμενους νέους, φθηνούς, χωρίς δικαιώματα.

Επί δύο χρόνια επίσης οι εργαζόμενοι παλεύουν και για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ».

Σύμμαχοι των εργοδοτών, το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση που τους δείχνει το δρόμο της απόλυσης για να έχουν όπως λέει «έστω ένα ελάχιστο εισόδημα». Αυτό προκύπτει από τις προκλητικές ανακοινώσεις του γγ του υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Βέροια, με αφορμή νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία, την κατάσταση των εργαζομένων των σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και των απολυμένων της ΕΝΚΛΩ.

Ο Ανδ. Νεφελούδης υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ για τους εργαζόμενους της «Καρυπίδης» έδειξε το δρόμο της απόλυσης για να έχουν …«εισόδημα» από το Ταμείο Ανεργίας!

«Γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανάπτυξη, τι σημαίνει ανεργία και εργαζόμενοι εξαθλιωμένοι που θα δουλέψουν ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί», σημείωσαν οι εργαζόμενοι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο αγώνας τους αφορά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. «Να δουλεύουμε και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Δεν θέλουμε να είμαστε πιόνια στα παιχνίδια οποιουδήποτε επιχειρηματία που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης, σχεδιάζει πώς θα αυξήσει την κερδοφορία του, αδιαφορώντας για το πώς θα ζήσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, που, στο τέλος της ημέρας, είμαστε αυτοί που έχουμε παράξει τα πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ