Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022
ΑρχικήΝΕΑΚατέπεσαν οι κατηγορίες Μπουτάρη σε βάρος του Μανουσαρίδη

Κατέπεσαν οι κατηγορίες Μπουτάρη σε βάρος του Μανουσαρίδη

Κατέπεσαν στη διαδικασία της έφεσης στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 23 Οκτώβρη, οι κατηγορίες εις βάρος του πρώην προέδρου του ΣΕΔΘ, συνάδελφο Ηλία Μανουσαρίδη, σήμερα συνταξιούχο, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, «θυμίζουμε ότι ο συνάδελφος μηνύθηκε από τον Μπουτάρη και δικάστηκε φέτος το Φεβρουάριο, γιατί μαζί με άλλους συναδέλφους έκαναν παρέμβαση σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Μπουτάρης με άλλους δημάρχους, στις 18/10/2011, στο δημαρχείο Θεσ/νίκης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν πώς θα χτυπηθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Κινητοποιήσεις που γίνονταν ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της τότε κυβέρνησης (τσάκισμα των μισθών, “εφεδρείες” – απολύσεις κ.ά.).

Ο Μπουτάρης επανέλαβε τη χυδαία και προσβλητική για τους εργαζόμενους κατάθεσή του. Ανακάλεσε από τη μνήμη του και καινούργια φανταστικά περιστατικά που κανένας άλλος μάρτυρας δεν είδε. Υπενθυμίζουμε ότι πρωτόδικα, όπως επιβεβαιώθηκε από τις μαρτυρίες και στο εφετείο, ομολόγησε κυνικά ότι σκοπός της σύσκεψης ήταν να δημιουργηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός για να μαζευτούν τα σκουπίδια με τη συνδρομή ιδιωτών.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θ. Μπακογλίδης, κράτησε την ίδια στάση με την πρωτόδικη κατάθεσή του, που στην ουσία ακύρωναν τα ψέματα του Μπουτάρη. Τραγική ήταν η κατάθεση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλου, που άλλαξε στην ουσία της την προηγούμενη μαρτυρία του μιλώντας για “εισβολή” των εργαζομένων.

Αυτό που αναδείχτηκε πιο καθαρά από τα ίδια τα λόγια του δημάρχου είναι ότι η μήνυση έγινε απέναντι στο “θεσμό” του προέδρου του συλλόγου, όταν το προεδρείο το είχε η ΔΑΣ. Είναι γνωστή η θέση του για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε συνέντευξή του δήλωσε, ότι “με όλες τις άλλες παρατάξεις τα βρίσκω”. Στόχος του η ποινικοποίηση των ταξικά προσανατολισμένων αγώνων στο συνδικαλιστικό κίνημα, ώστε οι εργαζόμενοι υπάκουοι και τρομοκρατημένοι να αποδέχονται μοιρολατρικά όλα τα αντεργατικά μέτρα που σχεδιάζονται από ΕΕ – κυβέρνηση – ΣΕΒ – δημάρχους.

Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκώσουν τείχος αντίστασης απέναντι στα σχέδιά τους, να ελέγχουν την οργάνωσή μας μέσα στα σωματεία και να χτυπήσουν το δικαίωμα στην απεργία, με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα κατεβάσουν. Ξέρουν πολύ καλά πως έχουμε την δύναμη να τους ανατρέψουμε, γι’ αυτό και προσπαθούν να πάρουν έγκαιρα κατασταλτικά μέτρα. Δεν θα τους περάσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ