Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΡαντεβού... στο Όριαν Εξπρές δίνουν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης

Ραντεβού… στο Όριαν Εξπρές δίνουν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης

Σ’ ένα μοναδικό  κι ανεπανάληπτο τόπο, δίνουν ραντεβού την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ευόσμου, προκειμένου να ζήσουν το κλίμα, την εποχή, την πολυτέλεια, την πλοκή αλλά και το μυστήριο του διαχρονικού και εμβληματικού λογοτεχνικού έργου που επέλεξαν για τον μήνα Οκτώβριο.
Συγκεκριμένα τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης επέλεξαν την Τραπεζαρία του θρυλικού βαγονιού του ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ, το οποίο βρίσκεται στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού – περιοχή Διαλογής,  προκειμένου  να  συζητήσουν και να αναλύσουν το παγκοσμίως γνωστό αστυνομικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να  θαυμάσουν  το μοναδικό – στον κόσμο- βαγόνι του Όριαν Εξπρές- που διασώθηκε  και διατηρείται  και  αύλειο χώρο του Σιδηροδρομικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το θρυλικό  βαγόνι-ρεστοράν του «Orient Express»,  Αγγλικής κατασκευής του 1900. Αποτέλεσε κομμάτι του αυθεντικού Όριεντ Εξπρές στο οποίο γυρίστηκαν περισσότερες από 1800 ταινίες και υπήρξε  πηγή έμπνευσης για τη διάσημη συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ