Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑύξηση των τομέων ευθύνης του Δήμου Νεάπολης - Συκεών που δίνονται σε...

Αύξηση των τομέων ευθύνης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών που δίνονται σε επιχειρηματίες

Την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των τομέων ευθύνης του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, που ενώ θα έπρεπε να υλοποιούνται από το δήμο, αυτοί «κόβονται» και δίνονται σε επιχειρηματίες, με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης – Συκεών, αναφέροντας χαρακτηριστά, ότι «οι εργασίες που δίνονται σε ιδιώτες είναι: Κόψιμο αγριόχορτων, προϋπολογισμού 74.396 ευρώ. Πλύση, απολύμανση, γρασάρισμα αυτοκινήτων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ. Συντήρηση και επισκευή κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης – Συκεών στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι τομείς ευθύνης, που ενώ θα έπρεπε να υλοποιούνται από το δήμο, αυτοί “κόβονται” και χαρίζονται σε επιχειρηματίες, “μπουκώνοντάς” τους με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4 Οκτώβρη, η διοικούσα παράταξη αποφάσισε να δώσει πάνω από 220.000 ευρώ σε ιδιώτες, για εργασίες που θα έπρεπε να υλοποιηθούν από τις υπηρεσίες του δήμου.

Μόνιμη επωδός της διοίκησης είναι πως δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό.

Η υποκρισία της διοικούσας παράταξης δεν έχει όρια”, απάντησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Είναι γνωστό πως η διοίκηση του δήμου πρωτοστατεί -και μάλιστα πανελλαδικά- για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι με σταθερό ωράριο και σταθερή εργασία.

– Είναι αυτοί που για χρόνια κρατούσαν άδειες τις υπάρχουσες οργανικές θέσεις, όταν την ίδια στιγμή προσλάμβαναν κακοπληρωμένους συμβασιούχους για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά.

– Στην πορεία ήρθαν οι δικές τους κυβερνήσεις για να καταργήσουν τις “κενές” οργανικές θέσεις με την δικαιολογία ότι “αφού είναι κενές, άρα δεν χρειάζονται”!

– Είναι οι ίδιοι που πρωτοστάτησαν στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις χιλιάδων σχολικών μονάδων πανελλαδικά, επομένως και χιλιάδων θέσεων εκπαιδευτικών, ως “μη χρειαζούμενων”.

– Είναι αυτοί που αφήνουν (χρόνια τώρα) ανεκμετάλλευτες τουριστικές εκτάσεις που κατέχει ο δήμος στη Χαλκιδική –που θα μπορούσαν να τις χαίρονται τα παιδιά λαϊκών οικογενειών- για να πληρώνουν πανάκριβα σε ιδιώτες επιχειρηματίες του κλάδου.

– Είναι οι ίδιοι τέλος που αν και θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις δημοτικές υπηρεσίες με το απαραίτητο προσωπικό, αρνήθηκαν να προχωρήσουν στις απαραίτητες προσλήψεις.

Σήμερα κρύβονται πίσω από διάφορες ψεύτικες δικαιολογίες για να κρύψουν μια πορεία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών που τελικά θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις τσέπες των λαϊκών νοικοκυριών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ