Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΣτα «κόκκινα» η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

Στα «κόκκινα» η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!

«Κόκκινα θα χτυπήσει» η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στις 20:30, καθώς θα συζητηθούν «καυτά» ζητήματα!

Το πρώτο ζήτημα είναι η έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αποκάλυψη για παρακολουθήσεις και φακελώματα πολιτών, φορέων και πολιτικών από επιχειρηματικό όμιλο. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το ψήφισμα θα έπρεπε να είχε εκδοθεί από τους επικεφαλής των παρατάξεων μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 12 του Σεπτέμβρη. Αυτό όμως δεν έγινε κατορθωτό αφού ψήφισμα προς τους επικεφαλής απέστειλε μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση και αυτό δεν έγινε δεκτό από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Λαφαζανίδη, οι οποίες όμως δεν έθεσαν στους επικεφαλής κάποιο δικό τους ψήφισμα. Στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε ξανά στις 27 Σεπτέμβρη δεν τέθηκε το ζήτημα του ψηφίσματος, ούτε και έγινε κάποια συζήτηση! Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης του Σεπτέμβρη ήταν παρών μόνο ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ενώ έλειπε τόσο ο δήμαρχος όσο και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε θέμα αναβολής του δημοτικού συμβουλίου αφού απουσίαζαν οι επικεφαλής των παρατάξεων αλλά το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με οριακή απαρτία, αφού απουσίαζαν και οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατήγγειλε την διαδικασία και αποχώρησε. Κατά την διαδικασία της συνεδρίασης προσήλθε ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημερινό συμβούλιο αναμένεται να είναι παρόντες και πολίτες οι οποίοι φακελώθηκαν εξαιτίας της οικολογικής τους δράσης!

Το δεύτερο ζήτημα είναι η παρέμβαση που θα πραγματοποιήσει στο δημοτικό συμβούλιο ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης για την υπόθεση των καταγγελιών σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων, η οποία έχει δημιουργήσει κλίμα φόβου στους δημοτικούς υπαλλήλους και προβλήματα στην λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών. Ο Σύλλογος απηύθηνε κάλεσμα στους δημοτικούς υπαλλήλους να παραστούν στο συμβούλιο.

Το τρίτο ζήτημα είναι συζήτηση αιτήματος οπαδών του Άρη να μην ξαναπαίξει στο ΔΑΚ Ευόσμου η ομάδα χειροσφαίρισης του ΠΑΟΚ. Θυμίζουμε ότι οι οπαδοί του Άρη έθεσαν αυτό το θέμα και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν συζητήθηκε, ενώ στο σημερινή συνεδρίαση το θέμα συμπεριλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη! Κατά την παρέμβαση των οπαδών του Άρη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο υπήρξε έξω από το δημαρχείο ισχυρή αστυνομική δύναμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ