Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΣΥΛΛΟΓΟΙΚάλεσμα για σύσταση παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Κάλεσμα για σύσταση παιδικής χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή»

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» ανακοινώνει τη δημιουργία Παιδικής Χορωδίας για παιδιά από 9 έως 14 ετών. Το τμήμα της Παιδικής Χορωδίας θα λειτουργεί κάθε Τρίτη από τις 19:00 έως τις 20:30.

Το ρεπερτόριο της χορωδίας θα περιλαμβάνει ως κορμό το ποντιακό τραγούδι, το οποίο για λόγους εκπαιδευτικούς θα συνδυάζεται με διαφορετικού είδους ρεπερτόριο.

Στα πλαίσια της χορωδιακής πράξης τα παιδιά θα ωφεληθούν ποικιλοτρόπως, καθώς θα διδαχθούν:

  • στοιχειώδεις παραμέτρους του μουσικού λεξιλογίου (κλειδιά, ανάγνωση νοτών, ρυθμός, δυναμικές)
  • την σωστή τεχνική παραγωγής ήχου
  • την τεχνική της αναπνοής

ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί

  • η μουσική τους μνήμη
  • η ρυθμική ικανότητα και
  • η καλλιέργεια της ακοής

Την διεύθυνση της χορωδίας θα αναλάβει η Ξένια Κωνσταντινίδου[1]

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο τηλέφωνο 2310 775346 έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, ούτως ώστε να οργανωθεί η ημέρα ακροάσεως των χορωδών.

Ημέρα ακροάσεως 10 Οκτωβρίου

ώρα 17:00 -20:00

Η Ξένια Κωνσταντινίδου είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, διπλωματούχος πιάνου και πτυχιούχος Ανώτερων θεωρητικών (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα). Εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ στον κλάδο της συστηματικής μουσικολογίας, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της στη Σύνθεση. Στα πλαίσια του Εργαστηρίου Νέων Συνθετών που διοργανώνεται κάθε χρόνο απ’ το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επιλέχθηκε για το 2017 να συνθέσει ένα έργο ορμώμενο απ’ το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, το “Περί χαμηλών ενστίκτων” . Ζει και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου σε ωδεία της Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ