Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΗ τοποθέτηση του κυρίου Μπαλτά για την υπόθεση φακελώματος στον δήμο Κορδελιού...

Η τοποθέτηση του κυρίου Μπαλτά για την υπόθεση φακελώματος στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Ο κύριος Μπαλτάς, επικεφαλής της παράταξης «Ενωτική Ριζοσπαστική Κίνηση Ενεργών Πολιτών», της παράταξης που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά που δεν θέλει να την λένε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετείται για την υπόθεση φακελώματος πολιτών, φορέων και πολιτικών του δήμου! Δεν θα σχολιάσουμε την τοποθέτηση! Πρέπει να αφιερώσουν όλοι έξι λεπτά από τη ζωή τους για να την ακούσουν. Αξίζει πραγματικά να την ακούσουν και μετά να διαβάσουν την τοποθέτηση του υπουργού περιβάλλοντος κυρίου Σταθάκη για το ίδιο θέμα, την οποία θα παραθέσουμε παρακάτω.  Αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει τις απόψεις των δύο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Μπαλτά και του κυρίου Σταθάκη και να τις κρίνει ξεχωριστά αλλά και συνδυαστικά!

“Ερωτηθείς στο περιθώριο του συνεδρίου για την αποκάλυψη για τα ΕΛΠΕ με την διαρροή έκθεσης ιδιωτικής εταιρείας που παρακολουθούσε πολίτες του δήμου Ευόσμου –Κορδελιού καταγράφοντας τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την δραστηριότητά τους ο Γ. Σταθάκης δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια αποτρόπαια πράξη, πολιτικά αδιανόητη, την καταδικάζουμε απερίφραστα, νομικά έκθετη, γιατί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών έχει πολύ ισχυρή νομοθεσία, και από άποψη μελετητική στοιχειωδώς απαράδεκτη, γιατί εντάξει μελέτες κοινής γνώμης γίνονται άπειρες, αυτή είναι εκτός δεοντολογίας από κάθε άποψη».

«Χαιρετίζουμε τα ΕΛΠΕ τα οποία κατήγγειλαν την σύμβαση, μόλις γνωστοποιήθηκε το γεγονός. Νομίζω ότι δεν έχει κάποια άλλη υπόσταση, στο καλάθι των αχρήστων» σημείωσε ακόμη.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποια μέτρα από την πλευρά του υπουργείου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι: «Επειδή δεν έχει ισχύ, δεν έχει φτάσει ποτέ επίσημα, είναι προσχέδιο, δεν ξέρω ποια είναι η νομική του βάση, καλυπτόμαστε από τα ΕΛΠΕ και από την δηλωμένη προσπάθεια των ΕΛΠΕ να έχουν ισχυρό διάλογο με την κοινωνία, απ’ ότι γνωρίζω είχαν συζητήσεις και με τον δήμο και με τους φορείς».”

Η άποψη Σταθάκη όπως καταγράφεται στο “www.stokokkino.gr”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ