Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚαταπέλτης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εναντίον της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων

Καταπέλτης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εναντίον της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων

Τον τεράστιο μηχανισμό παρακολούθησης πολιτών, φορέων και πολιτικών κατήγγειλε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λεωνίδας Ναθαναηλίδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αφορμή την έκθεση – φακέλωμα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει ότι στην έκθεση αυτή δημοσιεύεται για πρώτη φορά μια μελέτη που έχει γίνει στο παρελθόν και ενοχοποιεί τα Ελληνικά Πετρέλαια ως ρυπαντή της Δυτικής Θεσσαλονίκης όταν πνέουν δυτικοί άνεμοι.

Η έκθεση αυτή των 100 σελίδων χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι η καταγραφή της κοινωνικής και πολιτικής δράσης φορέων, δημοτικών συμβούλων, περιφερειακών συμβούλων, βουλευτών και πολιτών. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει ότι σ’ αυτό το πρώτο μέρος της έκθεσης δίπλα σε ονόματα υπάρχει η επισήμανση «χρήζει περαιτέρω διερεύνησης», επισήμανση που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Το δεύτερο μέρος της έκθεσης είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί όπως λέει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προτείνονται τρόποι για την χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας, τρόπους που αναφέρει αναλυτικά. Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει και άλλες δράσεις των Ελληνικών Πετρελαίων στην τοπική κοινωνία που δεν πρόλαβαν να γραφτούν στην έρευνα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις χορηγίες της Coca Cola για το βάψιμο σχολείων, ενώ γνωστοποίησε ότι η εταιρεία που συνέταξε την έκθεση για τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάζεται και με την Coca Cola. Μάλιστα πρότεινε ειρωνικά και στα Ελληνικά Πετρέλαια να βάφουν σχολεία βάζοντας τον κόσμο να ψηφίσει στο διαδίκτυο ώστε να κάνουν πάταγο. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλε τις χορηγίες των επιχειρηματικών ομίλων με τις οποίες οι όμιλοι προσπαθούν να διαφθείρουν συνειδήσεις, ενώ κατήγγειλε επίσης τον δήμο και την κυβέρνηση που παίρνουν μέρος και στηρίζουν το βολικό αυτό παιχνίδι των χορηγιών, αφού αφενός μαθαίνουν τον λαό ότι τα προβλήματα λύνονται με ελεημοσύνες και αφετέρου δεν χρειάζεται να βγάλουν λεφτά από τα ταμεία τους για τις λαϊκές ανάγκες.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει ερωτήσεις και επερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για το περιβάλλον που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του καλεί τον λαό σε κινητοποιήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, σε κινητοποιήσεις ενάντια στο φακέλωμα της δράσης πολιτών, φορέων και πολιτικών και ζητάει από όλους να δεσμευτούν ότι θα σταματήσει το δημοτικό συμβούλιο να λαμβάνει χορηγίες από τους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να εκμαυλίζουν συνειδήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ