Τελευταία

  «Δεν  θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την ζωή και το μεροκάματο μας»

  12-09-2017

  Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών είχε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για την συνάντηση:

  «    Την Κυριακή το πρωί και στον απόηχο του μεγάλου μαχητικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ μπρος στα εγκαίνια της ΔΕΘ όπου συμμετείχαμε, αλλά και των αντιλαϊκών αντεργατικών εξαγγελιών της κυβέρνησης δια στόματος του πρωθυπουργού. Ο σύλλογός μας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών  κ Σκουρλέτη, βάζοντας στο τραπέζι όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο. Το θέμα των συναδέλφων  συμβασιούχων, της απληρωσιάς και των απολύσεων, το τεράστιο θέμα των εργατικών ατυχημάτων, των ΒΑΕ,  των ιδιωτικοποιήσεων, της αξιολόγησης αλλά και του συνδικαλιστικού νόμου που βιάζεται να φέρει η κυβέρνηση καθώς τον έχει τάξει στα  “κουαρτέτα” για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

      Για το θέμα των συμβασιούχων ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων “..ότι αυτό που κάναμε ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε σε αυτούς τους καιρούς…”

  Εμείς  τονίσαμε  ότι ορθώς προκηρύχθηκαν θέσεις μόνιμου προσωπικού, που είχαν να προκηρυχθούν εδώ και πολλά χρόνια και ότι δεν έπρεπε να περιοριστούν μόνο στον τομέα της καθαριότητας αλλά και σε όλους τους τομείς των ΟΤΑ, που είναι υποστελεχωμένοι.. αλλά το αίτημά μας για τους συμβασιούχους παραμένει το ίδιο μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και από αυτό δεν έχουμε μετακινηθεί, μας είπε ότι ψάχνουν το νομοθετικό πλαίσιο για όλους τους συμβασιούχους που χρόνια δουλεύουν σε διάφορους τομείς του δημοσίου. Βέβαια εμείς τονίσαμε ότι είναι γραμμή   και στόχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία πίνουν νερό στο όνομά της, να μην υπάρχει σταθερή και μόνιμη δουλειά, ΒΑΕ και λοιπά.

      Για το θέμα των εργατικών ατυχημάτων τονίσαμε ότι οφείλονται στην εντατικοποίηση της δουλειάς, στα πενιχρά και ελλειπή έως ανύπαρκτα- σε κάποιες περιπτώσεις δήμων – μέσα προστασίας, στην απαξίωση από πλευρά των δημάρχων του τομέα της καθαριότητας για  να δοθεί βορά στους ιδιώτες. Και έτσι φτάσαμε το επίμαχο  θέμα  τις ιδιωτικοποιήσεις στην καθαριότητα, όπου τελευταία παρατηρούμε σχεδόν καθημερινά να προχωρούν δημοτικά συμβούλια στην παραχώρηση μέρους ή ολόκληρου  του τομέα της καθαριότητας των δήμων τους σε ιδιώτες, για να τονίσουμε ότι μάλλον βρίσκονται προς τη “σωστή κατεύθυνση”,  κατά τα λεγόμενα της συναδέλφου   του κυρίας Γεροβασιλη, ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης σε συνεργασία με τους εταίρους είναι η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα να δοθούν σε ιδιώτες.

       Όσο  για την αξιολόγηση, του είπαμε να μεταφέρει στην  κ. Υπουργό   Διοικ. Ανασυγκρότησης,  ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω  και ότι οι εκβιασμοί  δεν θα περάσουν. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο συσπειρωμένοι και σε τόσο υψηλά ποσοστά να  απέχουμε από τη διαδικασία αξιολόγησης την οποία προτείνει η κυβέρνηση.

      Για το συνδικαλιστικό νόμο τονίσαμε στον Υπουργό και στο επιτελείο του, ότι θα μας βρουν απέναντι και στους δρόμους, δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν στο “γύψο” το δικαίωμα στην απεργία,  γι’αυτό να μην τολμήσουν να το  φέρουν καν στην βουλή.

      Συνάδελφοι

      Δυνατοί και αισιόδοξοι, με ψηλά το κεφάλι και όλοι μαζί μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι, στον δρόμο του αγώνα για να τους δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει. Μας θέλουν διασπασμένους, γιατί έτσι μας βάζουν πιο εύκολα στο χέρι, ας μην τους κάνουμε την χάρη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, δεν  θα αφήσουμε κανέναν να παίζει με την ζωή και το μεροκάματο μας.

  Καλή αντάμωση στους αγώνες.»                                       

  You must be logged in to post a comment Login